Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Και η καλόγρια θέλει το λογαριασμό της στο εξωτερικό

“Όλοι μαζί τα... φύγαμε”, από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Π. Νικολούλης, αναφερόμενος στο “πολύ σπουδαίο ζήτημα” της μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. “Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Νικολούλης είπε:

“Είναι γνωστή σε όλους η ρήση ''όλοι μαζί τα φάγαμε''. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι ''όλοι μαζί τα φύγαμε''”.

“Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη, όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι”, είπε.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν εντός του 2010 σε πολιτικά πρόσωπα, ο επικεφαλής της επιτροπής κατά του ξεπλύματος “βρώμικου χρήματος”, διαβεβαίωσε τους βουλευτές:
“Το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους”.
ΠΗΓΗ... http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/315567.html