Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΝΕΡΓΟΣΗΜΟ: "Χαράτσι" 40 ευρώ σε όσους... ψάχνουν δουλειά

Με τους πιο απίθανους τρόπους προσπαθεί η κυβέρνηση να βρει έσοδα. Τι ήταν το τελευταίο το οποίο σκαρφίστηκαν; Να βάλουν «εισιτήριο» 40 ευρώ απλώς και μόνο για να συμμετέχουν άνεργοι νέοι στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ, το οποίο μέχρι τώρα γίνονταν δωρεάν, ακριβώς επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι χωρίς δουλειά και κατά συνέπεια δεν έχουν έσοδα.

Το συγκεκριμένο χαράτσι θεσπίζεται σε διάταξη που προστέθηκε

στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το οποίο ήδη οδεύει προς την Βουλή. Πλέον η συμμετοχή και μόνο στο τεστ θα κοστίζει 40 ευρώ στον καθέναν από τους 100.000 υποψηφίους που θα το πληρώνουν για να αποκτήσουν και μόνο το δικαίωμα στο όνειρο, χωρίς να υπάρχει εγγύηση για διορισμό.
Όπως εύστοχα σχολιάζει πρωτοσέλιδα η «Ελευθεροτυπία», το παράβολο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ως... «ανεργόσημο», καθώς η υψηλή βαθμολογία δεν σημαίνει διορισμό, απλώς αποτελεί μια «τράπεζα μορίων» την οποία ο υποψήφιος αξιοποιεί ως «μαγιά» για την επιτυχή συμμετοχή του σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Βέβαια, η ισχύς της βαθμολογίας είναι για τρία χρόνια, αφού μετά θα πρέπει να πληρωθεί νέο «ανεργόσημο» και να υπάρξει νέο τεστ για να εξασφαλίσει κάποιος τα επιπλέον μόρια, ενώ εννοείται ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική. Αν πάντως πάνε όλοι όσοι πήγαιναν για να πληρώσουν, θα μπουν στα ταμεία του κράτους 4.000.000 ευρώ...


Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com/2011/04/40_29.html#ixzz1KwOdldt7