Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ένσταση του ΣΕΔΕ Πιερίας προς τον Δήμο Πύνδας-Κολίνδρου

Ένσταση του ΣΕΔΕ Πιερίας προς τον Δήμο Πύνδας-Κολίνδρου κατά της Διακήρυξης για χρήση Προκήρυξης Σύμβασης Προμηθειών αντί για Διακήρυξη Ανοιχτής Δημοπρασίας επιχειρήσεων του Μ.Ε.Ε.Π., σύμφωνα με τον Ν. 3669/08.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 26 - ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΚ 60100
Τηλ:23510-23833 fax:23510-23813 email:spedepierias@gmail.com

Κατερίνη 11-04-2011
Αρ. Πρωτ.: 39
ΠΡΟΣ: Δήμο  Πύδνας - Κολινδρού
           
ΚΟΙΝ.: (όπως Πίνακας Αποδεκτών)

ΘΕΜΑ: Ένσταση κατά της Διακήρυξης για χρήση Προκήρυξης Σύμβασης Προμηθειών αντί για Διακήρυξη Ανοιχτής Δημοπρασίας επιχειρήσεων του Μ.Ε.Ε.Π., σύμφωνα με τον Ν. 3669/08 (ΚΔΕ)


Με την παρούσα ενιστάμεθα για τη μη χρήση, κατά την Προκήρυξη, πρότυπων τευχών ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ (Τύπου Β) – Για έργα που δεν εμπίπτουν στο πεδίου εφαρμογής των Οδηγιών 2004/18 και 2004/17.

Είναι προφανές από την τεχνική περιγραφή της Προκήρυξης ότι πρόκειται για κατασκευή έργου Επισκευής Εξοπλισμού Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων και όχι για προμήθεια υλικών σύμφωνα με το Π.Δ. 28/80, γεγονός που επιβάλλει την κλήτευση Μελών εγγεγραμμένων στο Μ.Ε.Ε.Π. ή αντίστοιχων του εξωτερικού για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ή/και ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ.
            Σας αναφέρουμε το γεγονός ότι εκ των είκοσι (20) άρθρων της μελέτης του έργου 6/2011 με τίτλο “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ” μόνον δύο (2) εξ αυτών αποτελούν καθαρή προμήθεια υλικού, ήτοι 4,3% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, για την Διακήρυξη δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, κατά παράβαση της Ελληνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, και δεδομένου ότι οι αρχές της χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας επιτάσσουν την ίση μεταχείριση των ενδιαφερομένων σε ένα διαγωνισμό,  αιτούμεθα την αναβολή της δημοπράτησης του έργου και τη διεξαγωγή σε νέα ημερομηνία, προκειμένου να παραλάβουν τεύχη και να συμμετέχουν όλοι οι πραγματικά δικαιούμενοι για την εκτέλεση του έργου.




              -Ο-                                         -Ο-
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           
Εμμανουήλ Σινωπίδης      Ιωάννης Γελαδάρης
Πολ. Μηχανικός ΕΔΕ           Τοπ. Μηχανικός Τ.Ε-ΕΔΕ



Πίνακας Αποδεκτών:

  1. Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.
  2. Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. & Κ.Μ
  3. ΤΕΕ / Τ.Κ.Μ.