Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι ο πιο πλούσιος φανταστικός χαρακτήρας...

Το Forbes αποφάνθηκε: ο Σκρουτζ Μακ Ντακ είναι ο πιο πλούσιος φανταστικός χαρακτήρας... προς το παρόν!

Κάθε χρόνο το οικονομικό περιοδικό Forbes εκδίδει μια σειρά από λίστες, με γνωστότερη τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη.

Όμως ανάμεσα σε όλες τις λίστες βρίσκεται και μια εντελώς διαφορετική, η λίστα των 15 πιο πλούσιων φανταστικών χαρακτήρων. Πρόκειται δηλαδή για μια ρεαλιστική αποτίμηση της περιουσίας ηρώων από βιβλία, κόμικ ή ταινίες. Μάλιστα η αποτίμηση αυτή αλλάζει χρόνο με το χρόνο ανάλογα με τα περιουσιακά  στοιχεία των ηρώων όπως αυτά αναφέρονται στα βιβλία ή τις ταινίες. Έτσι φέτος η σχετική λίστα των 15 πλουσιότερων φανταστικών χαρακτήρων έχει ένα πάπιο στην κορυφή… τον Σκρουτζ Μακ Ντακ…
Ο πάμπλουτος «θείος» του Ντόναλντ έχει περιουσία που αποτιμήθηκε από το Forbes στα 44,1 δις δολάρια, κυρίως σε χρυσά νομίσματα (καθώς και από το κυνήγι θησαυρών). Ο τσιγκούνης Σκρουτζ ανέβηκε φέτος στην πρώτη θέση (πέρυσι ήταν δεύτερος) κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του χρυσού πάνω από 30%!
Δεύτερος στη λίστα είναι ο Carlisle Cullen, ο βαμπίρ ηλικίας 370 ετών γνωστός από την σειρά βιβλίων και ταινιών "Λυκόφως". Ο Cullen δημιούργησε την περιουσία του κυρίως με βάση τους τόκους ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου που άνοιξε το 1670 καθώς και άλλων παρεμφερών επενδύσεων. Την περιουσία αυτή εκτιμά το Forbes περίπου στα 36,2 δις δολάρια.
Τρίτος στη λίστα (με μεγάλη άνοδο) είναι ο Artemis Fowl ΙΙ, γνωστός από τα μυθιστορήματα του Eoin Colfer, με 13,5 δις (κυρίως μέσω κλοπής και πλαστογραφίας αλλά και επενδύσεων σε τεχνολογία), ενώ τέταρτος βγήκε ο πάμπλουτος πιτσιρικάς Richie Rich με 9,7 δις δολάρια (από κληρονομία και επιχειρήσεις). Πέμπτος ο Jed Clampett με 9,5 δις δολάρια από πετρελαιοπηγές και συναφείς δραστηριότητες, τον οποίο συναντάμε στην τηλεοπτική σειρά «The Beverly Hillbillies» (Ελληνιστί «Οι Βλάχοι του Μπέβερλι Χιλς) που προβάλλονταν από το 1962 ως το 1971.
Αξίζει να σημειώσουμε ως μέτρο σύγκρισης ότι ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates έχει περιουσία που αποτιμάται στα 53 δις.



Ολόκληρο το Τop Fictional 15 του Forbes έχει ως εξής:

1.    Σκρουτζ ΜακΝτακ (από το κόμικ της Disney)
2.    Carlisle Cullen  (από τα βιβλία/ταινίες Twilight)
3.    Artemis Fowl ΙΙ (από τα βιβλία Artemis Fowl)
4.    Richie Rich (από το ομώνυμο κόμικ/σειρά/ταινία)
5.    Jed Clampett (από την τηλεοπτική σειρά «The Beverly Hillbillies»)
6.    Tony Stark (από το κόμικ/ταινίες Iron Man)
7.    Smaug (από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών)
8.    Bruce Wayne (από το κόμικ/σειρά/ταινίες Batman)
9.    Mr Monopoly (από το επιτραπέζιο παιχνίδι)
10.    Arthur Bach (από την κινηματογραφική ταινία Arthur)
11.    Jo Bennett (από την τηλεοπτική σειρά The Office)
12.    C. Montgomery Burns (από τους τηλεοπτικούς Simpsons)
13.    Chuck Bass (από την τηλεοπτική σειρά Gossip Girl)
14.    Gordon Gekko (από την ταινία Wall Street και τη συνέχειά της)
15.    Jeffrey Lebowski (από την ταινία The Big Lebowski)

Πηγή... http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?home=1&uid=2679