Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Υποβιβασμός μέχρι νεωτέρας!

Του ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου» ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, η οποία (όπως, λίγο πολύ αναμενόταν) δεν έδωσε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα σε Πανιώνιο, Ηρακλή και Πανσερραϊκό.
Αντίθετα, αδειοδοτήθηκαν κανονικά η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους «κιτρινόμαυρους» να τιμωρούνται με πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ, τους Βολιώτες με οκτώ χιλιάδες και τους Θεσσαλονικείς με δύο χιλιάδες για παραβίαση των προθεσμιών κατάθεσης των δικαιολογητικών.
Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα και μισή το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις τρεις το μεσημέρι.
Και οι τρεις ΠΑΕ, πάντως, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν έφεση μέσα στο επόμενο πενθήμερο, με την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδοτήσεων να τις εκδικάζει μετά το Πάσχα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το θέμα της Αδειοδότησης:
«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
2. Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
3. Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.
4. Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012.
5. Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.
6. Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.
Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (αριθμός 5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».
Δεν ανησυχούν στον Ηρακλή
Το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης περιμένουν στον Ηρακλή, για να ενημερωθούν σχετικά με τους ακριβείς λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.
Μιλώντας στον «Sentra 103,3», ο υπεύθυνος οικονομικών του «Γηραιού» Αλέξης Κεσόπουλος επισήμανε ότι δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, αφού η περσινή περιπέτεια βοήθησε τους παράγοντες της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για φέτος.
«Εννοείται ότι θα κάνουμε ούτως ή άλλως έφεση, αλλά περιμένουμε και το σκεπτικό της απόφασης για να μάθουμε τους λόγους», είπε και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πρόσθεσε:
«Με κανένα παίκτη δεν είμαστε σε σύγκρουση ούτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα ρύθμισης. Σε σχέση, μάλιστα, με το πρώτο εξάμηνο έχουμε βελτιώσει τη θέση μας και στο τέλος της χρήσης θα έχουμε και ελαφρά κερδοφορία. Έχει πάρει απόφαση ο Ηρακλής και ο κόσμος του, να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να συμμαζέψει την ομάδα. Τελείωσαν τα λούσα και κάνουμε ότι χρειάζεται».
Και ο Αλέξης Κεσόπουλος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας:
«Τα κριτήρια φέτος έχουν γίνει πιο αυστηρά, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και γι αυτό είμαστε πιο ψύχραιμοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια λεπτομέρεια μας ξέφυγε. Άλλωστε, είχαμε και την περσινή εμπειρία που ήταν πολύ πιο οδυνηρή, αφού τρέχαμε την τελευταία στιγμή».
Ανακοίνωση του «Γηραιού»
Λίγο μετά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής, ο Ηρακλής προχώρησε σε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η ομάδα θα πάρει τελικά την άδεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι επεξηγήσεις και οι διευκρινίσεις, τις οποίες ζήτησε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, σχετικά με το φάκελο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, της παραδόθηκαν και θα δοθούν, διεξοδικά και παραστατικά και στο Δευτεροβάθμιο Όργανο. Η ομάδα θα αδειοδοτηθεί, διότι συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Όποιοι προτρέξουν να πανηγυρίσουν, θα εκτεθούν, για μια ακόμη φορά».

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=128609333