Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η πιθανότητα επιστροφής Νικολαΐδη

Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΑΕΚ εσχάτως ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά η προοπτική επανεμφάνισης του Ντέμη Νικολαΐδη στο διοικητικό προσκήνιο της ομάδας. Είναι γεγονός πως ο πρώην πρόεδρος παραμένει μέτοχος -έστω και ανενεργός-, ενώ, παρά τη φθορά που υπέστη, διατηρεί σημαντικό έρεισμα στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» οπαδών.
Από το περιβάλλον του Νικολαΐδη τονίζεται πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής. Ωστόσο, για το μέλλον τίποτα δεν αποκλείεται. Αν οι συνθήκες ωριμάσουν, ο κόσμος γίνει και πάλι δεκτικός στην εφαρμογή σκληρού πλάνου, βρεθούν επιχειρηματίες που θα συνδράμουν οικονομικά και θα στηρίξουν την προσπάθεια, μπορεί να προκύψει και πάλι θέμα.

Ο Νικολαΐδης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, αλλά όσο δεν θίγεται από τις αναφορές των μετόχων δεν επιθυμεί να κάνει καμία παρέμβαση.

Οι σκέψεις για λαϊκή βάση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΑΕΚ ο Τάκης Κανελλόπουλος. Τακτικός θαμώνας του γηπέδου, παρακολουθεί τα δρώμενα δίχως να παίρνει θέση.

Ο «Τιτάνας» παραμένει ανενεργός στη μετοχική κατάσταση της ΠΑΕ, μολονότι η μεταβίβαση των μετοχών του στην Ερασιτεχνική δεν έχει προχωρήσει. Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν πως προέκυψαν νομικά κωλύματα που καθιστούν αδύνατη τη μεταβίβαση των μετοχών στο σωματείο. Ο Κανελλόπουλος φέρεται πάντως πως προωθεί το θέμα της εταιρείας λαϊκής βάσης.

Για το λόγο αυτό συνομιλεί καθημερινά με πρώην παράγοντες της ΑΕΚ που έχουν την ίδια άποψη. Η λογική Κανελλόπουλου δεν αφορά το άνοιγμα στον κόσμο που προωθούσε κάποτε μέσω της «Ενωσης 1924», αλλά μια ευρεία λαϊκή συμμετοχή εύρωστων οικονομικά Ενωσιτών.

Ψάχνουν εναγωνίως ρευστό


Μπορεί το ένα σκέλος της αδειοδότησης να αρχίζει να καλύπτεται, ωστόσο εκκρεμούν ακόμη αρκετά μεγάλα ποσά που πρέπει να δώσει η ΑΕΚ μέχρι τον Ιούνιο, γι' αυτό και δεν σταματά η ανάγκη αναζήτησης ρευστού είτε μέσω επενδυτή είτε μέσω δανεικών.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» αξιωματούχοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν νέο δάνειο ύψους 1 ή 2 εκατ. ευρώ από τράπεζες, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαντάζει εφικτό αυτήν τη στιγμή. Γι' αυτό και φαίνεται πως αρχίζουν να απευθύνονται σε ιδιώτες για εξασφάλιση δανεικών, προσφέροντας ως εγγύηση ακόμη και τα λεφτά του τηλεοπτικού συμβολαίου.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=120948827