Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τρεις ώρες για το... απόλυτο τίποτα!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ

Το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διάρκειας τουλάχιστον 3 ωρών, ολοκληρώθηκε και ουσιαστική απόφαση δεν πάρθηκε για το μέλλον.
Οι εξελίξεις μεταφέρθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. σε 15 μέρες, εκεί όπου ο Δημήτρης Γόντικας και η διοικούσα επιτροπή θα κάνει προτάσεις για την επόμενη σεζόν, με την «υπόθεση εργασίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων αντιπρόεδρος, ότι θα υπάρξει αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 10 με 15 εκατομμύρια. Μια αύξηση, όμως, η οποία δεν έχει ακόμα αποφασιστεί!
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης εμφανίστηκαν απαισιόδοξοι κατά την αποχώρησή τους, ο Νικόλας Πατέρας πιο αισιόδοξος για το κλίμα, ενώ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έκανε δηλώσεις. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απουσίασε λόγω ασθένειας (σ.σ. ο Θανάσης είπε ότι είναι στο νοσοκομείο), ενώ ο Δημήτρης Γόντικας παρουσίασε τις αποφάσεις στους δημοσιογράφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προσέλευσή του στο Δ.Σ. ο Νικόλας Πατέρας έγινε δέκτης αποδοκιμασίας από δύο άτομα. «Φύγε Πατέρα», είπε ο ένας, «φέρε τα λεφτά πίσω», είπε ο άλλος, με τον πρώην πρόεδρο να χαμογελά και να μπαίνει στο κτίριο.
Γόντικας: «Προτάσεις με αύξηση 10-15 εκατ.»
Ο Δημήτρης Γόντικας, αφού ανέφερε τις επικυρώσεις αποφάσεων που έγιναν, όπως για το νέο συμβόλαιο του Λουκά Βύντρα, μίλησε για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. στις 29 Απριλίου για θέματα λειτουργίας, και τόνισε: «Εγινε μια πολύ διεξοδική παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων για την πορεία της εταιρίας για του χρόνου. Αποφασίσαμε να επανασυγκληθεί το Δ.Σ. σε 15 μέρες και η διοίκηση να κάνει προτάσεις για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς με μια υπόθεση εργασίας ότι θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10-15 εκατ. ευρώ.
Τα σχετικά για την αύξηση θα αποφασιστούν στο επόμενο Δ.Σ. Είπαμε θα πάμε σε νέο ΔΣ και θα συζητηθεί η διενέργεια της αύξησης του ΜΚ. Πάντως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός των εξόδων λειτουργίας για τη νέα σεζόν. Αντηλλάγησαν πολλές απόψεις».
Πολέμης: «Ηθελα να έχουμε αποτέλεσμα»
Απογοητευμένος από τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο Αδαμάντιος Πολέμης, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα αποφάσεις και ότι πρότεινε αύξηση ΜΚ κατά 10 ως 25 εκατομμύρια. «Δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την πρόοδο που κάναμε σήμερα. Επειδή είμαι στη διοικούσα μαζί με τον κ. Γόντικα και άλλους δύο, ήθελα να γίνει το συμβούλιο πολύ νωρίτερα, και όχι τώρα, για να παρθούν αποφάσεις και να μην υπάρξει αναβολή αποφάσεων», τόνισε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχουμε, ενώ ήθελα να το είχαμε εδώ και 15 μέρες. Η πρότασή μου ήταν να μπούνε μίνιμουμ 15 εκατ., ο καθένας να βάλει τα χρήματα που του αναλογούν. Τα χρήματα να μπούνε τώρα, όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά η διοικούσα επιτροπή να κάνει προγραμματισμό μια ώρα αρχύτερα. Ηδη είναι αργά και αν δεν είναι αργά, έχουμε καθυστερήσει. Επιπλέον, επειδή τα οικονομικά είναι πολύ πιο σφικτά με άλλες χρονιές πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις».
Για το αν θα γίνει η αύξηση επεσήμανε: «Εγώ δήλωσα ότι θα συμμετάσχω με οποιοδήποτε ποσό, με βάση το ποσοστό μου. Εγώ είπα να μπουν από 10 ως 25 εκατ. και επειδή τα 25 είναι πολλά, αλλά τα 10 λίγα, είπα 15 εκατ. μαζί με μια σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού που έχουμε, γιατί δεν φάνουν τα 10 εκατ».
Για το αν θα βάλουν όλοι οι μέτοχοι λεφτά, είπε: «Δεν ξέρω, πρέπει να ρωτήσετε τους άλλους».
Για το πώς θα μπουν τα χρήματα: «Εκτός από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφύγουμε να έχει κάποιος μεγαλύτερο ποσοστό, αν δεν βάλει άλλος. Όχι η χορηγία, γιατί υπάρχει και η φορολογία. Υπάρχουν τρόποι ώστε να μπουν άμεσα λεφτά, γιατί η αύξηση παίρνει 2-3 μήνες. Πρέπει να μπουν αμέσως να τα μετρήσουμε, να δούμε πόσα είναι και να δούμε τον προγραμματισμό. Δεν έμεινα ενθουσιασμένος από την πρόοδο. Άφραγκος πρόεδρος δεν είμαι».
Θανάσης: «Αν αγαπάς, βάζεις λεφτά, δεν κοιτάς τον άλλο»
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το Δ.Σ. πριν αυτό ολοκληρωθεί, για να προλάβει να πάει στον αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. Εμφανίστηκε προβληματισμένος από όσα ελέχθησαν, επισημαίνοντας ότι αυτός ζήτησε γενναία αύξηση.
«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Είμαστε 3 ώρες μέσα και τις 2,5 ώρες σπαταλήσαμε για το τι έγινε στο παρελθόν. Εγώ πιστεύω ότι ο γέγονε, γέγονε. Πρέπει να δούμε το μέλλον. Σε προσωπική βάση θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Ο καθένας σκέφτεται το μακρύ του και το κοντό του και δεν σκεφτόμαστε τον κόσμο», τόνισε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Εκανα πρόταση να γίνει γενναία αύξηση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει Παναθηναϊκάκι, πρέπει να γίνει μεγάλος και τρανός. Το λέω γιατί ο καθένας σκέπτεται να βάλω χρήματα αν θα βάλει ο άλλος. Δεν πάει έτσι. Αν αγαπάς τον Παναθηναϊκό βάζεις τα χρήματα. Δεν κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι».
Οσο για το τι περιμένει να αποφασίσει το Δ.Σ. τόνισε: «Νομίζω θα πάρουν μια απόφαση, εγώ έφυγα για να πάω στο μπάσκετ. Συζητήθηκαν τρία πράγμα, αν θα μπούνε χρήματα, πόσα θα μπουν και αν θα πουληθούν παίκτες. Εγώ ως Θανάσης δεν δέχομαι με τίποτα να πουληθεί παίκτης του Παναθηναϊκού. Βέβαια τις αποφάσεις τις παίρνει το Δ.Σ.»
Για το τι συμπέρασμα προκύπτει από το Δ.Σ. παραδέχθηκε: «Για μένα δεν υπάρχει κάποιο βασικό συμπέρασμα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο του».
Για το πόσο επηρεάζει το «κασέτα-gate» ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα οι κασέτες. Το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δύσκολες ατραπούς. Εμείς οι Γιαννακόπουλοι τα πρώτα 5 χρόνια στο μπάσκετ είχαμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αλλά μας κέρδιζαν τα πρωταθλήματα άλλοι με κατώτερους αθλητές. Ποτέ δεν μπήκαμε σε κανένα άλλο δρόμο και δεν θέλαμε να πάρουμε πρωτάθλημα με άδικο τρόπο».
Για το αν θα μπουν χρήματα, ξεκαθάρισε: «Αλλο είναι το να λες με το στόμα ότι βάζεις χρήματα και άλλο να βάζεις το χέρι στην τσέπη και να τα βγάζεις. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όλοι θέλουμε τον Παναθηναϊκό μεγάλο και τρανό και όχι Παναθηναϊκάκι».
Παράλληλα, αποχωρώντας τόνισε ότι ο αδερφός του, Παύλος, είναι στο νοσοκομείο (εξαιτίας ασθένειας) και γι' αυτό δεν έδωσε το παρών στο Δ.Σ.
Πατέρας: «Παραμένω μέτοχος»
Ο Νικόλας Πατέρας ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του (σ.σ. βγήκε πριν από τον Δημήτρη Γόντικα): «Ο κ. Γόντικας θα μας κάνει τις προτάσεις για τα χρηματοοικονομικά τις επόμενες 15 μέρες. Δεν υπήρχαν διαφωνίες, αν και δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. ήρθα για να απαντήσω σε τυχόν ερωτήματα που θα γίνονταν. Υπήρχε καλή ατμόσφαιρα, η συζήτηση ήταν σε καλό κλίμα».
Οταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το μετοχικό σχήμα, ξεκαθάρισε αρχικά ότι ο ίδιος ουδέποτε έχει πει κάτι τέτοιο και όταν ξαναρωτήθηκε, επεσήμανε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=121036701