Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΜΕΡΟΣ Β)



Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ Κοριτσιών
● Στις 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το τουρνουά Χριστουγέννων κοριτσιών στο κλειστό γήπεδο της πόλης μας. Συμμετείχαν συνολικά 70 κορίτσια γεννημένα από το 1996 έως και το 2004. Ο πρώτος αγώνας της ημέρας έγινε μεταξύ των μικρότερων κοριτσιών της ακαδημίας που είχαν και την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων τους.
Στις μεγαλύτερες ηλικίες σχηματίστηκαν 4 ομάδες ως εξής:

Αθηνά: Κατσαρά, Μπίλα, Πρίντζιου, Συροπούλου, Φωτιάδου, Ανανιάδου Β., Τσολερίδου, Κιάλα, Βλασταρά, Τεντζεράκη.
Αφροδίτη: Τζημαγιώργη, Μπαλούκα, Σμπιρνή, Τζιούτζιου, Μαρουφίδου, Γιαμούλη, Καψάλη, Σαββίδου, Παπαδοπούλου, Ανανιάδου Ε.
Θέτις: Παπαϊωάννου Ε., Ψωμιάδου, Βαϊδου, Καραμέλιου, Κακάνη, Καρόζα, Πούλιου, Φυτιλή, Νταρλαγιάννη.
Ερατώ: Ξενίδου, Χατζηαγοράκη, Βαϊτσοπούλου, Τζήμα, Ηρακλείδου, Παπακώστα, Βερβαινιώτη, Βασδιάρη, Παπαϊωάννου Σ.
Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:
Αθηνά – Αφροδίτη 28-14, Θέτις – Ερατώ 29-33.
Στο μικρό τελικό Θέτις - Αφροδίτη 12-10 και στο μεγάλο τελικό Αθηνά - Ερατώ 12-8.
Στο τουρνουά έγινε και διαγωνισμός ελεύθερων βολών όπου πήραν μέρος όλα τα κορίτσια των ακαδημιών και νικήτρια αναδείχθηκε η Φυτιλή Ράνια της Θέτιδος.
Στη διοργάνωση του τουρνουά πήραν μέρος ως προπονήτριες των ομάδων και στο ρόλο του διαιτητή τα κορίτσια του αγωνιστικού τμήματος των κορασίδων του Πιερικού Αρχελάου: Πιατίδου Μαρία, Πουλικίδου Στέλλα, Συροπούλου Ντίνα, Πούλιου Φαίδρα, Παταρίδου Μαρία, Παπαγεωργοπούλου Ανθούλα, Μαρκοπούλου Λίλα, Γιαλίδου Κων/να.



---------------------------------------------------------------------


Σε τουρνουά μπάσκετ στα Ιωάννινα οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου
Μετά από πρόσκληση της τοπικής ομάδας ΠΑΣ Γιάννενα το τμήμα κορασίδων του Πιερικού Αρχελάου συμμετείχε στο τοπικό τουρνουά μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Δεκεμβρίου. Εκτός από την ομάδα της Κατερίνης και τη διοργανώτρια ομάδα, στο τουρνουά συμμετείχε και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.
Στην αποστολή ήταν 22 αθλήτριες, οι οποίες επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους αγώνες και το ταξίδι τους.


Εκτός από τους αγώνες, στα πλαίσια του τουρνουά έγιναν και διαγωνισμοί ελεύθερων βολών κα τριπόντων. Στις ελεύθερες βολές νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Πιατίδου του Πιερικού Αρχελάου.
Τα κορίτσια που πήραν μέρος στο τουρνουά ήταν οι: Χελιδώνη, Χαραλαμπίδου, Συροπούλου, Πουλικίδου, Λαμπριανίδου Ε., Λαμπριανίδου Λ., Κοϊμτζογλου, Πιατίδου, Παπαγεωργοπούλου, Μαρκοπούλου, Πούλιου, Γατσιού, Κατωνίδου, Ιωακειμίδου, Διαμαντοπούλου, Αγγέλη, Παταρίδου, Γιαλίδου και οι νεανίδες Λάππα, Σώτου και Τζήκα.



--------------------------------------------------------------------

Και τα νέα των διαιτητών
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επανέρχονται, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι διαιτητές του Συνδέσμου Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη με το πρωτάθλημα της Α1 και συνεχίζονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι επιτυχίες των μελών του συνδέσμου, που χαρακτήρισαν την περασμένη χρονιά, συνεχίζονται και το νέο έτος, καθώς επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο η εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλλει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, τα αξιολογημένα μέλη του συνδέσμου.
Αναλυτικά οι αγώνες, στους οποίους ορίστηκαν να διευθύνουν οι διαιτητές εθνικών κατηγοριών του συνδέσμου: A1 - Σάββατο 8/1, ΚΓ Ελληνικού 16.00 ΑΕΚ - Άρης Παπαπέτρου, ΣΕΦ 19.00 Ολυμπιακός - Καβάλα Ταρενίδης Στ. Κυριακή 9/1, Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι - Ηλυσιακός Τανατζής. Α1 Γυναικών, ΠΑΟΚ 12.00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Ευφραιμίδης. Γ΄ εθνική, ΔΑΚ Κιλκίς Αετός Κιλκίς -Πανεδεσσαϊκός Ταρενίδης Κ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο διεθνείς διαιτητές του συνδέσμου Τανατζης Γ. και Παπαπέτρου Π., ερχόμενοι από ένα πετυχημένο σερί ευρωπαϊκών αγώνων το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου, συνεχίζουν με τον Γιώργο Τανατζή να έχει οριστεί στον αγώνα ΚΟΖΙΤΣΕ – ΒΙΣΛΑ για την Ευρωλίγκα Γυναικών και τον Πέτρο Παπαπέτρου στον αγώνα ΣΠΑΡΤΑΚ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΡΑΚ ΝΕΤΑΝΙΑ για την FIBA TOP 16 Ανδρών. □ Σημαντική παράμετρος της επιτυχημένης πορείας του συνδέσμου αποτελεί και το γεγονός της αξιολόγησης 3 μη εν ενεργεία αξιολογημένων μελών ως κομισάριων εθνικών κατηγοριών και συγκεκριμένα των κ.κ. Γιαμούζη, Βάτσιου και Παπαπέτρου Λάζαρου, οι οποίοι τίμησαν για πολλά χρόνια τον χώρο της διαιτησίας και τον σύνδεσμο. Ειδικότερα ο Τέλης Γιαμούζης, έπειτα από 17 χρόνια αδιάλειπτης διαιτητικής παρουσίας τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο, αποχώρησε από την ενεργό δράση όντας Διαιτητής Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Έτσι ο σύνδεσμος αποκτά πέραν της ενεργής ομάδας των αξιολογημένων διαιτητών και μια πεντάδα πλέον κομισάριων συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Σαμαλή και του Επιτίμου Προέδρου του συνδέσμου και ταμία της Ο.Δ.Κ.Ε. Πόδα Δημήτρη.


---------------------------------------------------------------------

Τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ
● Τρεις αγώνες έχει αυτό το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ που συμμετέχουν οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου. Αναλυτικά:

- Ανδρικό Α΄ κατηγορία – Α΄ γύρος, 9η αγωνιστική. Σάββατο 8.1.2011, γυμναστήριο Σκύδρας, ώρα 18,00 / ΑΣ Σκυδραϊκός - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ.
- Εφηβικό – Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 9.1.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΑΕ Βατανιακός – Σάρισα - ΣΦΚ Πιερικός και
- Εφηβικό – Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 9.1.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Κατερίνη ΒΙΟΡΟΛ – ΑΣ Αναγέννηση Λιτοχώρου.