Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Σταματήστε να γκρινιάζετε και δουλεύετε!»

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες ημέρες ο τομέας των αερομεταφορών στη Ρωσία, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων.


Ο πρωθυπουργός της χώρας επέκρινε την εργασία των υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες για την ομαλή λειτουργία των ρωσικών αεροδρομίων, ζητώντας τους ούτε λίγο, ούτε πολύ να «σταματήσουν να γκρινιάζουν και να δουλεύουν"».

«Έπρεπε οι υπεύθυνοι να ήταν από την αρχή στη θέση τους αντί να αρχίσουν να γιορτάζουν τη νέα χρονιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, όμως πρέπει να σταματήσετε να γκρινιάζετε, όλος ο κόσμος πρέπει να δουλέψει. Ολόκληρες περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια. Καμία άδεια μέχρι νεωτέρας. Όλος ο κόσμος πρέπει να είναι στη θέση του», είπε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η εισαγγελία της Μόσχας άνοιξε χθες έρευνα για το χάος που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα δύο κεντρικά αεροδρόμια της πόλης.

Σήμερα στα αεροδρόμια σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε περισσότερες από 20 πτήσεις.

Η Aeroflot πραγματοποίησε σήμερα 70 από τις 90 προγραμματισμένες πτήσεις, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Ιρίνα Ντάνενμπεργκ στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο 600 άνθρωποι περιμένουν ακόμα να αναχωρήσουν, ενώ το Ντομοντέντοβο ανακοίνωσε ότι λειτουργεί "κανονικά". Πέντε εσωτερικές πτήσεις καθυστέρησαν εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών στις πόλεις στις οποίες κατευθύνονταν.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=230249&cid=5