Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Προκήρυξη Υποτροφιών από το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και την Παπαστράτος ΑΒΕΣ


Προκήρυξη Υποτροφιών
από το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και την Παπαστράτος ΑΒΕΣ


To Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος υποτροφιών του και σε συνεργασία με την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, προκηρύσσει δύο μερικές υποτροφίες (50% επί των διδάκτρων) τριετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% του συνολικού κόστους των διδάκτρων ετησίως.

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση και να αξιολογηθούν για την προσφερόμενη υποτροφία θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου με βαθμολογία από 14 και πάνω στο Απολυτήριο Λυκείου
2. Να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (επιπέδου C1). Για λεπτομέρειες σχετικά με τα αποδεκτά πιστοποιητικά μπορείτε να καλείτε το Τμήμα Εγγραφών του Perrotis College στα τηλ. 2310492854 και 2310492810
3. Να προέρχονται από οικογένεια καπνοπαραγωγών ή από περιοχή όπου καλλιεργείται καπνός
 4.    Να υπάρξει προσωπική ή τηλεφωνική γνωριμία-συνέντευξη με τον ενδιαφερόμενο με μέλος της αρμόδιας επιτροπής του Perrotis College.

Β.  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Προθεσμία υποβολής αίτησης Παρασκευή 29/6/2018. Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά ή να την εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα http://www.perrotiscollege.edu.gr.

 1. Υποβολή Αίτησης Εγγραφής είτε ηλεκτρονικά στο e-mail admissions@afs.edu.gr είτε με fax στο 2310492864 ή ταχυδρομικά με

συστημένη επιστολή στην διεύθυνση Perrotis College (Υπόψη Τμήματος Εγγραφών) Μαρίνου Αντύπα 54, T.Θ. 60097, 57001, Θέρμη.

2. Αποστολή δικαιολογητικών ηλεκτρονικά στη διεύθυνση admissions@afs.edu.gr ή ταχυδρομικά (απλά, μη επικυρωμένα αντίγραφα των εγγράφων) με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση Perrotis College (Υπόψη Τμήματος Εγγραφών) Μαρίνου Αντύπα 54, T.Θ. 60097, 57001, Θέρμη. Τα αιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:
    Απολυτήριο Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου και αναλυτική βαθμολογία
    Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας
    Συνοδευτική επιστολή
    Συστατικές επιστολές (2)
    Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
    4 φωτογραφίες διαβατηρίου
   Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ) ή κύριου επαγγέλματος (από οικεία ομάδα καπνοπαραγωγών)

3. Αξιολόγηση. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια και ανακοινώνει τις αποφάσεις της στους υποψηφίους.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε το Τμήμα Εγγραφών στα τηλ. 2310492854 και 2310492810. Πληροφορίες για το Perrotis College και τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.perrotiscollege.edu.gr

Λίγα λόγια για τo Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί τμήμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Προσφέρει προπτυχιακά (BSc) και μεταπτυχιακά (MSc) προγράμματα σπουδών πιστοποιημένα από το Cardiff Metropolitan University της Ουαλίας.
Τα τριετή αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στις ακόλουθες κατευθύνσεις και περιλαμβάνουν αντίστοιχες ειδικότητες:
1) Διεθνή Επιχειρηματικότητα
2) Διαχείριση Περιβαλλοντικών Συστημάτων Παραγωγής
3) Τεχνολογία και Επιστήμη Τροφίμων

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, προσφέροντας –αρχικά- δύο προγράμματα:
        MSc in New Food Product & Business Development.
        MSc in Marketing for the AgroFood Sector.

Λίγα λόγια για την Παπαστράτος

Η Παπαστράτος κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος, γίνεται το τρίτο εργοστάσιο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής Philip Morris International (PMI) που παράγει τις ράβδους καπνού και αναμένεται να έχει σημαντικά ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητα. Από τη νέα αυτή επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200. Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ απορροφούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η Παπαστράτος έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune.