Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σε 3 μέρες λήγει η προθεσμία εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Τρεις (3) εργάσιμες μέρες έμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας
κατάθεσης αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Η προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Για την αίτηση εγγραφής θα πρέπει ο κηδεμόνας του μαθητή να προσέλθει στο σχολείο καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:30 για να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Όσοι γονείς δυσκολεύονται να προσέλθουν στο σχολείο στις παραπάνω ώρες και επειδή η προθεσμία εκπνέει, μπορούν να κατεβάσουν το έντυπο της αίτησης από τον παρακάτω σύνδεσμο και να αποστείλουν συμπληρωμένο σε μορφή pdf  ή σε μορφή εικόνας (jpg, jpeg, gif, tiff, png κ.λ.π.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@gym-mous-kater.pie.sch.gr.

Σ' αυτή την περίπτωση καλό είναι να υπάρξει τηλεφωνική επιβεβαίωση στο τηλέφωνο του σχολείου 2351031444 ή στο κινητό του Διευθυντή 6930478469.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου

Γιώργος Βαρδακώστας

Κατεβάστε εδώ το έντυπο της αίτησης


Τα Μουσικά Σχολεία ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν μια αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία. Διδάσκονται ως υποχρεωτικά μαθήματα πιάνο και ταμπουρά, ενώ μπορούν να επιλέξουν ένα ακόμη μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Επίσης διδάσκονται ιστορία της μουσικής, θεωρία ευρωπαϊκής μουσικής, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και συμμετέχουν σε φωνητικά και οργανικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εργάζονται ομαδικά, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των μουσικών συνόλων και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου (πολιτιστικά προγράμματα, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, συνεργασίες με τοπικούς κοινωνικούς φορείς κλπ).

Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων έχουν τη δυνατότητα: 

1) Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γενικών Λυκείων, σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούν. 

2) Να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα μουσικής παιδείας (γραφή καθ’ υπαγόρευση, αρμονία). 

Στα Μουσικά Σχολεία και συγκεκριμένα στην Α΄ τάξη Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-19 θα διενεργηθεί από 20 έως και 22 Ιουνίου 2018. Στη διαδικασία επιλογής δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Σκοπός της διαδικασίας επιλογής είναι η ανίχνευση κλίσεων, ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων των μαθητών στη Μουσική. Γενικά για την φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις.

Μαθήματα προετοιμασίας των υποψηφίων για τη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης λαμβάνουν μέρος στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης το χρονικό διάστημα που προηγείται των διαδικασιών επιλογής.

Για να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής ο μαθητής, πρέπει ο γονέας/κηδεμόνας του να προσέλθει στο σχολείο και να υποβάλλει σχετική αίτηση στο χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου 2018.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 23510 31444 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): mail@gym-mous-kater.pie.sch.gr ή να ενημερώνεστε από τη ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-mous-kater.pie.sch.gr