Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ομιλία του βουλευτή ΚΚΕ Γιάννη Δελή, σήμερα στην κεντρική πλατεία Κατερίνης

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ

Την Κυριακή 27 Μάη και ώρα 7:30μμ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, ελάτε να ακούσετε την πρόταση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ
Γιάννης Δελής

        Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι άνθρωποι του µόχθου που παρακολουθούν µε ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, που προβληματίζονται από τις εξελίξεις και αναζητούν απαντήσεις, που εκτιμούν τη συνέπεια µε την οποία στέκεται το Κόμμα απέναντι στο λαό.
        Παρά τις επιµέρους ενστάσεις ή παρατηρήσεις, µπορείτε να αναγνωρίσετε ότι:

·         Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέµατα στο λαό, ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις µέσω της εναλλαγής - ίδιας αντιλαϊκής κοπής - κυβερνήσεων εντός των τειχών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

·         Είναι µπροστά σε κάθε µικρό ή µεγάλο πρόβληµα για να ανασάνει ο λαός. Είναι η δύναµη που µπορεί, και το έχει αποδείξει, να ηγηθεί αποτελεσµατικά και οργανωµένα σε µεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

·         Αντιπαλεύει τον ιµπεριαλιστικό πόλεµο, τη συµµετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασµούς.

·         Αγωνίζεται για την αλληλεγγύη, την ειρήνη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στο φασισµό και όλα τα τσιράκια του συστήµατος.

·         Παλεύει για την αποδέσµευση της χώρας από τους ιµπεριαλιστικούς οργανισµούς, τις λυκοσυµµαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

·         Μάχεται για την ανασύνταξη του εργατικού κινήµατος, τη συγκρότηση µιας µεγάλης κοινωνικής συµµαχίας. Για να ανέβει η συσπείρωση στα σωµατεία, στις Επιτροπές Αγώνα, στους Συλλόγους των επαγγελµατιών και αγροτών, στους Συλλόγους γυναικών, φοιτητών, σπουδαστών,  σε κάθε µορφή οργάνωσης «από τα κάτω». Για να δοθεί ώθηση στη συνολική αλλαγή των συσχετισµών υπέρ των λαϊκών συµφερόντων, σε βάρος της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κοµµάτων, της µεγάλης εργοδοσίας, των σφετεριστών του λαϊκού πλούτου.

·         Έχει ρεαλιστική πρόταση οικονοµικής διεξόδου υπέρ του λαού. Να χρησιµοποιούνται τα επιτεύγµατα της επιστήµης και της τεχνολογίας, οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη µε τη δουλειά της δημιουργεί. Για να μπορεί να δουλεύει µε καλύτερες συνθήκες, µε λιγότερο γενικό εργάσιµο χρόνο, αλλά µε εργασιακό εισόδηµα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Κι αυτό µπορεί να το εξασφαλίσει µόνο η εξουσία της εργατικής τάξης. Γιατί µόνο η εργατική εξουσία κοινωνικοποιεί, δηλαδή µετατρέπει σε ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζοµένων, τα συγκεντρωµένα µέσα παραγωγής.

- Απευθυνόμαστε σε όσους σήµερα µπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν «µικρότερου κακού» τους οδηγούσε πάντα στο µεγαλύτερο κακό.
Σε όσους, αν και νιώθουν απογοητευµένοι, εξαπατηµένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, µένουν εγκλωβισµένοι στην ίδια αδιέξοδη πολιτική.
Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστηµα. 
Σε όσους, αντί να βαδίσουν µπροστά, κοιτάνε πάλι πίσω, σε προηγούµενες επιλογές τους.

- Απευθυνόµαστε σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους δεν ακολούθησαν τη µετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ...

- Απευθυνόµαστε σε όσους λένε: Ευτυχώς σ’ αυτήν τη χώρα δεν θα υπάρξει σιγή νεκροταφείου, γιατί υπάρχει το Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδας, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνηµα, υπάρχει το ΠΑΜΕ.

Συµπορευτείτε µε το ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές.
Δυναµώστε το ΚΚΕ παντού, στα σωµατεία, στους συλλόγους και στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, στις βουλευτικές, τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές.
Γιατί το σύγχρονο, το νέο δεν είναι ο καπιταλισµός, είναι ο νέος κόσµος ο σοσιαλισµός.


Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ