Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν... τότε γίνονται θαύματα"

 Ο Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας,
η Ένωση Ποντίων Πιερίας το  Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης  και Πολιτισμού Πιερίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας παρουσίασαν  το Σάββατο 26 Μαίου και ώρα 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν... τότε γίνονται θαύματα", με θεματικό υλικό χαρακτηριστικό των τόπων, της ζωής και της ιστορίας των πατρίδων που εκπροσωπούν οι σύλλογοι οι οποίοι συνδιοργανώνουν τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Συναπάντημα Πολιτισμού». 



Ιστορίες γεμάτες νοσταλγία μας ταξίδεψαν νοερά σε πατρίδες αλησμόνητες... σε μονοπάτια πολιτισμού με εικόνες, χρώματα, αρώματα και φώς Ελλάδας! 



Ρίζες φωτιάς...ρίζες φωτός!!! Σφυρηλατημένες στο διάβα του χρόνου... 




Aναστορώντας  λοιπόν τα παλιά , ταξιδέψαμε με αγάπη, μεράκι και περηφάνια στο βαθύτερο πλούτο της κοινής μας παράδοσης, κουβαλώντας ο καθένας τα δικά του χαρακτηριστικά ήθη και έθιμα, γιορτές, λαϊκή τέχνη, φορεσιές, χορούς, τραγούδια και γλωσσικά ιδιώματα. Συνταξιδευτές στο όνειρο, στην ελπίδα και στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού που ακόμη επιμένει κι αντιστέκεται!!! 


Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την ένθερμη υποστήριξη σας στην πρώτη εκδήλωση του πολιτιστικού αυτού συναπαντήματος!!! 


Καλή αρχή και καλή συνέχεια σε όλους μας!!!