Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΖΉΤΩ ! ΖΉΤΩ ! ΉΡΘΑΝ ΟΙ ΘΥΡΊΔΕΣ !!

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρο που
φρόντισε να ολοκληρωθεί το έργο και τοποθετήθηκαν οι γραμματοθυρίδες στην Μεθώνη και στο Παλιό Ελευθεροχώρι. Σε λίγες μέρες, μου επιβεβαίωσαν έγκυρες πήγες, θα τοποθετηθούν παρόμοιες θυρίδες και στην Μεγάλη Γέφυρα.


Από τότε που σταμάτησαν τα ΕΛΤΑ την κατοίκων διανομή της αλληλογραφίας σε αυτά τα χωριά, έχουν χαθεί γράμματα, επιστολές και σημαντικά έγγραφα. Χάθηκε επίσης για πάντα η εμπιστοσύνη μας στα ΕΛΤΑ όσον αφορά την εκπλήρωση του ρόλου για το οποίο ιδρύθηκε ο οργανισμός αυτός και γελοία μας φαίνεται η διαφήμιση όπου τα ΕΛΤΑ μας βεβαιώνει πως θα φέρει ρεύμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Με ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι τελικά ο Δήμος μας καλείται να αναπληρώσει τους ρόλους μεγάλων οργανισμών που απουσιάζουν και αρνούνται να παρέχουν σωστά τις υπηρεσίες για τις οποίες υπάρχουν.
Τα ΕΛΤΑ μας παράτησαν επειδή προφανώς δεν συμφέρει να πληρώνει υπάλληλο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών και ο Δήμος μας ανέλαβε να αφανίσει το κενό που δημιουργήθηκε προχωρώντας στην κατασκευή των γραμματοθυρίδων. Το μόνο που πρόσφεραν τα ΕΛΤΑ ήταν προδιαγραφές και περιορισμούς : μέχρι εκεί πήγε το ενδιαφέρον τους για τους κατοίκους της περιοχής μας.
Το επόμενο βήμα : Πρέπει να μοιραστούν οι θυρίδες και να δοθούν τα κλειδιά στους κατοίκους.
Δυστυχώς μπορώ να φανταστώ την γκρίνια που θα εκφράσουν μερικοί επειδή τόσο καιρό είχαν βολευτεί με το να πάρουν τα γράμματα τους από το σούπερ μάρκετ. Κατανοώ ότι θα δημιουργηθούν ανησυχίες και άγχος εφόσον θα πρέπει, κανονικά, όλοι να ενημερώσουν σταδιακά τις υπηρεσίες, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ και την τράπεζα για την αλλαγή διεύθυνσης σε αριθμό ταχυδρομικής θυρίδας…
Ελπίζω μόνο ότι από εδώ και πέρα η αλληλογραφία ούτε θα χαθεί ξανά, ούτε θα πέσει σε ξένα χέρια.
Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com

οι καινούριες θυρίδες στην κάτω πλατεία της Μεθώνης.

οι καινούριες ταχυδρομικές θυρίδες στο Παλιο Ελευθεροχώρι

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας

Οι καινούριες ταχυδρομικές θυρίδες δίπλα από το πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης.