Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον
Γιάννη Μανιάτη Βουλευτή Αργολίδας της ΔΗΣΥ, τον Πασχάλη Τόσιο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,  την κα. Μαρία Μίχου πρώην Βουλευτή Πιερίας και τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Ε. Ν. Πιερίας κ. Χρήστο Τζιουβάρα, εν όψει του Συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρών που είναι και η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όπως η υπεροφορολόγιση, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα capital controls, ο ΕΝΦΙΑ των επαγγελματικών κτιρίων, η έλλειψη ρευστότητας, το ασταθές κοινωνικοοικονομικό και νομικό περιβάλλον, η έλλειψη ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως των επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχιση της δραστηριότητάς τους που αποτελεί και πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων. Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων τόνισε ότι μια γενναία ρύθμιση ανεξαρτήτως ποσού οφειλής στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έδινε  μια δεύτερη ευκαιρία και μια  πραγματική ανάσα στις επιχειρήσεις και την αγορά. Κλείνοντας είπε ότι: « Η βασική αιτία που οι επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν από την Ελλάδα είναι το φορολογικό και το ασταθές περιβάλλον, γιατί η επιχειρηματικότητα δεν έχει χρώμα ούτε πατρίδα».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μανιάτης είπε χαρακτηριστικά ότι : «τα Επιμελητήρια είναι ο αναζωογονητικός χώρος της Επιχειρηματικότητας» και ότι σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Παρεμβαίνοντας και η πρ. Βουλευτής κα. Μαρία Μίχου τόνισε ότι: «τόσο εχθρικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε», συμφωνώντας στα προβλήματα που προανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και καταλήγοντας ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την προσέλκυση επενδυτών, δεν γίνεται καμία απορρόφηση κονδυλίων, δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος.

Ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους, και ότι το Επιμελητήριο είναι ανοιχτό για όλους τους φορείς.