Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ολλανδός τουριστικός πράκτορας επισκέφτηκε τη Βέροια

Τον τουριστικό πράκτορα Hans Offereins από το ολλανδικό τουριστικό πρακτορείο Labrys Reizen είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει στη Βέροια ο
Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης.
Η πρώτη συνάντηση με τον Ολλανδό πράκτορα έγινε στα πλαίσια των Β2Β συναντήσεων της Τουριστικής Έκθεσης ‘Philoxenia’ της Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2017 όπου και του έγινε η πρόσκληση για να επισκεφτεί τη Βέροια και να γνωρίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής δια ζώσης. Πέραν του πολιτιστικού πλούτου και του οργανωμένου προϊόντος της Βέροιας, εντύπωση του προκάλεσε το πόσο κοντά είναι το ένα μνημείο με το άλλο και η ευκολία πρόσβασης σ’ αυτά.
Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο εξειδικεύεται στο σχολικό τουρισμό και ήδη έχει προγραμματίσει πακέτα για το 2018 προς τη Βόρεια Ελλάδα με τη Βέροια να περιλαμβάνεται μέσα στα συγκεκριμένα προγράμματα.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, ο σχολικός τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι αγοράς και από τις βασικές αγορές στόχους της Αντιδημαρχίας. Η ένταξη της Βέροιας στα σχολικά τουριστικά προγράμματα μιας αγοράς όπως της Ολλανδικής σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη με πολλές θετικές προοπτικές για το μέλλον.