Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

"Η 11η κάλπη …" - Του Φώντα Μπαραλιάκου

ΑΠΟΨΗ 
Η 11η κάλπη …
Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων


Παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα το θέατρο του
παράλογου σε μια κακοστημένη παράσταση για το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους» στην Βουλή των Ελλήνων.
Οι σκηνοθέτες της, όπως αποδεικνύεται, σκευωρίας κατά 10 πολιτικών προσώπων (δυο πρώην Πρωθυπουργών και οκτώ π. υπουργών) για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis έλαμψαν δια της απουσίας από την αίθουσα της Βουλής αντιλαμβανόμενοι ίσως ότι έπεσαν μέσα στην παγίδα που οι ίδιοι έστησαν.  
Ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν στην μαραθώνια συνεδρίαση (διήρκησε 20 ώρες) ήταν το αν θα στηθούν ή όχι 10 κάλπες (μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο ).
Η κυβερνητική πρόταση ήταν να στηθούν 10 κάλπες με προφανή στόχο την διακύμανση στις αρνητικές ψήφους που θα εισέπρατταν τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να προκαλέσουν ρήγματα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Η πρόταση της ΝΔ, βάση του άρθρου 154 του κανονισμού της βουλής, αλλά και της κοινής λογικής, ήταν να στηθεί μία μόνο κάλπη γιατί το ζήτημα που έχει θέσει η κυβερνητική πρόταση είναι μόνο ένα: αν έχει αρμοδιότητα η επιτροπή για να επιληφθεί αυτού του ζητήματος.
Τελικά πέρασε η πρόταση της Κυβέρνησης και στήθηκαν 10 κάλπες με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όμως στην τόση προχειρότητα και βιασύνη της περιβόητης υπόθεσης Novartis που βγήκε ξαφνικά από την κατάψυξη , δεν εκτιμήθηκε σωστά η …. 11η κάλπη !  
Αυτή που θα στηθεί στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν να έρθουν.
Αυτή που θα στηθεί χωρίς ψευδομάρτυρες και σκευωρίες για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.
Αυτή που ο Ελληνικός λαός θα εκφραστεί και θα «τελειώσει» πολιτικά την «παρέα της Αίγινας» και θα τους ξαναστείλει στο 3%. 
Στην  11η κάλπη λοιπόν θα μιλήσει ο λαός. Και η βούληση του θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ασφαλώς «αξίζουμε καλύτερα».