Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 4-3 (2-2) Η πρόκριση "match of the year" του Εθνικού!

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Μυθική πρόκριση πέτυχε o Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, με 4-3 στα πέναλτι,

στο «match of the year» για το 2017, -στη new viral αποκλειστικότητα του Metrosport.gr- με θύμα έκπληξης τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, μετά από το δραματικό 1-1 της κανονικής περιόδου και το 2-2 της ημίωρης παράτασης, για την 3η φάση του Κυπέλλου της Ένωσης, με τους παίκτες του Εθνικού να συνεχίζουν... ν’ ανεβαίνουν στην κορυφή του Ολύμπου για να δοξάσουν την επική τους πρόκριση με διπλή ανατροπή.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Εθνικού πλησίασαν, στο πρώτο ημίχρονο, το διπλάσιο αριθμό τελικών στην εστία των αντιπάλων τους, αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Αχιλλέα Σαρρή. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι και ενώ είχαν αρχίσει να επιβάλλουν -με όπλο την αδιαμφισβήτητη εμπειρία των περισσότερων ποδοσφαιριστών τους- το παιχνίδι τους, προηγήθηκαν με σουτ του Ανδρονικίδη και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα του Εθνικού. Το Νέο Κεραμίδι κατάφερε να ισοφαρίσει, στις καθυστερήσεις με τον Ρούντο, που είχε περάσει αλλαγή, στη θέση του Νταμπαλάκη, που τραυματίστηκε και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση. Ο αγώνας είχε μετατραπεί... σε γήπεδο της Καταλονίας, με θύελλα διαμαρτυριών των γηπεδούχων, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, για τη μη υπόδειξη πέναλτι, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, που επέφεραν και την απομάκρυνση του προπονητή του Εθνικού, Πέτρου Κιάφα. 
Η δραματική παράταση έδειξε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων, που προηγήθηκαν εκ νέου με 2-1, με αυτογκόλ του Τσιαουσίδη, σε σουτ του Αποστολίδη. Ο Σκούρτι, με το δέκα στην πλάτη, ήταν αυτός που υπέγραψε το σενάριο επιστημονικής φαντασίας στις καθυστερήσεις, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Με την ψυχολογία στα ύψη, οι γηπεδούχοι επικράτησαν στα πέναλτι με 4-3 και ολοκλήρωσαν το θρίαμβo και την επική τους πρόκριση, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών, μαζί με τους φιλάθλους τους.
Highlights 1: "πλανάσθε πλάνην οικτράν", αν νομίζετε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι από ένα παιχνίδι-σταθμό στα χρονικά της ποδοσφαιρικής Πιερίας και όχι μόνο, που κρίθηκε στα πέναλτι, είχε συναρπαστική εξέλιξη, ανατροπές, συμμετοχή των φιλάθλων και διαιτητική τριάδα, με άρχοντα του παιχνιδιού τον Ντράγκαν Νίκολιτς, γεγονός που από μόνο του συνιστά crash test αδρεναλίνης και no bet πρόβλεψης, από την έναρξη... μέχρι και τη λήξη του! Θυμηθείτε την τελευταία λεκτική του παρέμβαση, που έχουν δει μέχρι στιγμής περισσότεροι από τους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Κατερίνης!


Highlights 2: ο αγωνιστικός χώρος, πράσινο χαλί πολυτελείας του γηπέδου, που θα ζήλευαν ακόμα κι ομάδες Superleague, ο νέος χώρος, full set γυμναστηρίου, της τοπικής ομάδας, που αποτελεί μία ακόμα υπέρβαση για ομάδα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος πανελλαδικά, ο σοβαρός τραυματισμός του Νταμπαλάκη του Εθνικού, που αποχώρησε, οι... γιουγκοσλαβικές προσφωνήσεις της εξέδρας, χωρίς γαλλικά και πιάνο, με το ρέφερι της αναμέτρησης να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, οι επίμαχες φάσεις και για τις δύο ομάδες -οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, μεταξύ άλλων, για φάση πέναλτι στον Οικονόμου, λίγο πριν την ισοφάριση του Εθνικού-, η απόκρουση σε κεφαλιά του Σταλίκα, επιπέδου... Νόιερ, του Σαρρή της Νεοκαισάρειας και το fair play του αντιπάλου του, η ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία του Ανδρονικίδη του
Αχιλλέα, προ κενής εστίας, που θα κλείδωνε τη νίκη, το δοκάρι του Εθνικού, οι διάλογοι... των πάντων με το διαιτητή, οι ατάκες των φιλάθλων, τα πρόβατα του συμπαθούς κτηνοτρόφου στο background…


Man of the match: ολόκληρη η ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, που αγωνίζεται τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα, με αποκλειστικό στόχο την παραμονή της στην κατηγορία, δικαιούται τον τίτλο, για το επίτευγμά της


Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com