Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018…?

ΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ << ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ >>  ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018…? Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ),  συνεχίζοντας την πεπατημένη της εξαπάτησης του λαού, μιλάει για μια << κανονικότητα >> που θα έρθει στην χώρα, με το ξέφωτο που εφεύρισκε, περί τέλος των << μνημονίων >> το καλοκαίρι του 2018.
Η νέα αυτή προπαγανδιστική απάτη στοχεύει να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στον λαό, ότι τελειώνει κάτι << κακό >>  που έχει ημερομηνία λήξεως και αρχίζει κάτι καινούργιο, που για αυτό όλοι  πρέπει να χαμογελάμε και να ευτυχούμε και μάλιστα  χάριν αυτής της κυβέρνησης.
Μιλάμε για νέο προπαγανδιστικό – επικοινωνιακό  τρυκ, γιατί αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση  και θέλει να μην το θυμόμαστε είναι, ότι πολλά μέτρα που έχουν  ψηφιστεί και ήταν αποτελέσματα των λεγόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα ισχύσουν από το 2019, όπως η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους  συνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ  και θα ρίξει ακόμα πιο κάτω της ήδη χαμηλές συντάξεις.
Είναι κοροϊδία να μιλάνε ότι μετά το 2018 θα έρθει κάποια << άνοιξη >> για τον λαό, όταν πολλά μέτρα φοροαφαίμαξης του, θα μπουν σε λειτουργία μετά το 2019.  Όταν  το τρίτο μνημόνιο των ( ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ ) συμπληρώνει τα προηγούμενα 2 << μνημόνια >>  του  ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και των λοιπόν παρατρεχάμενων συγγενών  ( ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ )   και αφού διατηρεί, ενισχύει το αντεργατικό οπλοστάσιο, διαιωνίζοντας   την   εργασιακή ζούγκλα, γενικεύοντας της ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ανατρέποντας εργασιακά δικαιώματα, ρίχνοντας στα τάρταρα το δικαίωμα για  μόνιμη σταθερή δουλειά, της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Είναι η κυβέρνηση που βάζει χέρι στο δικαίωμα της απεργίας, αυτή ψήφισε την απελευθέρωση των απολύσεων  και για αυτό την συγχαίρουν όλες οι ενώσεις του κεφαλαίου, οι εργοδοτικές ενώσεις.  Από το 2019 θα βγάζουν  στο σφυρί των πλειστηριασμών την πρώτη κατοικία και ανοίγει τον δρόμο των λεγόμενων << κορακιών >> των Funds, να κατασχέσουν το βιος του Ελληνικού λαού.
Η κανονικότητα που επαίρονται ότι θα φέρουν, θα είναι κόλαση για την ζωή του λαού μας. Πολλά από τα μέτρα που ψηφίστηκαν τώρα και   θα μπουν σε εφαρμογή από το 2019 θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της λαϊκής ζωής.
 Αυτό ακριβώς  ονομάζουν και φιλικό περιβάλλον  για τους λεγόμενους επενδυτές.  Να παραδώσουν έναν εργαζόμενο λαό, να δουλεύει με μισθούς πείνας, να μην έχει δικαιώματα, να μην έχει κοινωνικές παροχές, υγεία, μόρφωση, πρόνοια, να μην διεκδικεί, να μην αγωνίζεται, να λέει και ευχαριστώ που δεν το αφήνουν να πεθάνει από την πείνα.
 Αυτή είναι η κανονικότητα της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Γιατί όσες ανούσιες κοκορομαχίες και να κάνουν, όσους  εξυπνακισμούς  ανταλλάξουν, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ- ΛΕΒΕΝΤΗΣ, η στρατηγική τους σύμπλευση δεν μπορεί να κρυφτεί, αφού η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών – μονοπωλιακών ομίλων, αποτελεί βασικός τους στόχος, για την μακροημέρευση του άθλιου, απάνθρωπου, ιστορικά ξεπερασμένου συστήματος.
 Σε αυτό το σύστημα πλέον, δεν μπορούν να μεγιστοποιούνται τα κέρδη του κεφαλαίου και παράλληλα να διευρύνονται τα λαϊκά – κοινωνικά δικαιώματα.
 Τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του κεφαλαίου, μαζί και η << χρυσή αυγή >> λένε συνειδητά ψέματα στον λαό, γιατί υπηρετούν  την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, κέρδη που πρέπει να αυξάνονται συνεχώς, για  να ανταποκριθούν οι κεφαλαιοκράτες  στον οξυμένο μεταξύ τους ανταγωνισμό, όπου η αφαίρεση λαϊκών δικαιωμάτων – κατακτήσεων, η συμπίεση μισθών – συντάξεων που φτωχοποιούν – εξαθλιώνουν τον λαό, αποτελούν προϋπόθεση, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Η κοροϊδία του << κοινωνικού μερίσματος >> είναι το τυράκι που ρίχνουν στον λαό, για να εξωραΐσουν την σκληρή, αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική τους, που κάνει την λαϊκή πλειοψηφία να ζει σε συνθήκες απόλυτης η σχετικής φτώχειας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Καμιά λαϊκή υποταγή, κανένας συμβιβασμός, ο σύγχρονος κοινωνικός μεσαίωνας που φτιάχνουν για να υπηρετηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, είναι δρόμος αδιέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα, της λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες.
Αυτή η κανονικότητα που ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του συστήματος, θέλουν τον λαό ραγιά, προσκυνημένο, να ζει με σκυμμένο το κεφάλι, αδρανή και να έχει να διαλέγει πάντα μεταξύ του  μικρότερου η μεγαλύτερου κακού.
Στον δρόμο της ταξικής πάλης, της εργατικής- λαϊκής οργάνωσης, του αγώνα, βρίσκεται η λαϊκή διέξοδος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με την εξουσία του κεφαλαίου.
 Μόνο σε αυτό τον δρόμο θα πιάσουν τόπο οι λαϊκές θυσίες και ο λαός θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, νοικοκύρης στον τόπο του, να διαφεντεύει για λογαριασμό της κοινωνίας τον πλούτο που παράγει.
 Από αυτή την σκοπιά τα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβριο να αποτελέσουν το εφαλτήριο για νέους ταξικούς αγώνες, πιο μαζικούς, μαχητικούς, αποτελεσματικούς, μέχρι την τελική νίκη
Σαββίδης Παναγιώτης