Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΛΗ “Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ”: Επιτυχίες στο διεθνές τουρνουά "Csaba Ferenc" της Σερβίας

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη Kanjiza της Σερβίας το διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης  "Csaba Ferenc". 
Mε συμμετοχή 355 αθλητών από 15 χώρες (Αυστρία, Βοσνία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, και FYROM).
Ο Αρχέλαος συμμετείχε με δυο αθλητές, τον Αναστασιάδη Θεοχάρη και τον Πέτκο Ιωάννη.  Ο Αναστασιάδης πάλεψε στα 70 κιλά κάνοντας καλή εμφάνιση παλεύοντας τον Βούλγαρο συναθλητή του, δυστυχώς χάνοντας στο τέλος σε ένα πολύ δυνατό και εντυπωσιακό αγώνα.  Ο Πέτκος που είναι και ο Πρωταθλητής Ελλάδος, πάλεψε στα 54 κιλά.   Ο Πέτκος κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία, είχε 4 αντιπάλους να αντιμετωπίσει.  Κερδίζοντας με διαφορά τους πρώτους τρεις αντιπάλους βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει για να αγωνιστεί στον τελικό μετά από έναν μικρό τραυματισμό που είχε.       
“Με δυσκόλεψε η απόφαση μου να μην αγωνιστώ στο τελικό”     δήλωσε ο Πέτκος      “Ειδικά όταν ένιωθα σιγουριά για την νίκη, αλλά προτίμησα να μην το ρισκάρω, και να είμαι έτοιμος για να εκπροσωπήσω την χώρα μου στην Σλοβενία 2 με 5 Νοέμβριου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα”.
Ο προπονητής του Αρχελάου Σάββας Τσεντίδης συμφώνησε με την απόφαση του αθλητή του, τονίζοντας ότι “Πρώτα το ενδιαφέρον μας πρέπει να είναι στην υγεία τον αθλητών.  Πολύ σωστή και ώριμη απόφαση πήρε ο Ιωάννης έχοντας πάντα μεγαλύτερους στόχους σε προτεραιότητα και αυτός είναι η συμμετοχή στην Βαλκανιάδα στη Σλοβενία”.  

Η Ελληνική αποστολή απαρτίστηκε από 16 παλαιστές από 4 συλλόγους, τους Γ.Α.Σ. Αρχέλαος, Α.Π.Σ. ΤρίκαλαΠ.Α.Α.Π. Ογχηστός, και Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου.
Απολογισμός των Ελλήνων αθλητών: ένα (1) χρυσό,τέσσερα (4) αργυρά, δύο (2) χάλκινα, πέντε (5) 5ες θέσεις και μία (1) 7η θέση.