Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΛ.Π.ΠΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ 75ΧΛΜ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ 75ΧΛΜ 29/10/2017
 (…ή όπως λέμε ο  «ποδηλατικός τουρισμός» συνεχίζεται όλο τον χρόνο στην Πιερία)

Η λέξη και μόνο «ποδηλατικός» τουρισμός ξενίζει τον μέσο Έλληνα που του έχουν «κάνει την ζωή...ποδήλατο». Αντίθετα οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ εύχονται να είναι πάντα η ζωή τους γεμάτη με υγεία και ποδηλασία ! Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε περισσότερο από 25 χρόνια. 


Ο  προορισμός δεν μετρά τόσο ,όσο το ασφαλές ταξίδι. Ειδικά σε έναν ευλογημένο τόπο σαν την Πιερία ,δεν υπάρχει άσχημη διαδρομή (αλλά ανασφαλής) και ούτε άσχημο μέρος (αλλά άσχημη παρέα). Αφού λοιπόν διαλέγουν πάντα τις  πιο ασφαλείς και ήσυχες από αυτοκίνητα διαδρομές, συνεχίζουν το αέναο ταξίδι με το αγαπημένο πάντα όχημα : το ποδήλατο. Βέβαια δεν είναι πια μυστικό ότι το ποδήλατο συστήνεται εκτός από μεταφορικό όχημα  και  σαν μέσο ψυχαγωγίας και άσκησης .  


Την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν μια ακόμα ασφαλή ποδηλατική διαδρομή στην ιστορική Βόρεια Πιερία και συγκεκριμένα από  Κατερίνη-Κολινδρό με επιστροφή από τα Ρυάκια , συνολικής ποδηλατικής απόστασης 75χλμ.


Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Κολινδρός-ανέκαθεν κεφαλοχώρι της  β. Πιερίας-είναι το κοντινότερο σημείο των Πιερίων προς το Θερμαϊκό κόλπο. 


Με υψόμετρο στα 300-400μ , είναι χαρακτηριστικό το άριστο υγιεινό του κλίμα με ψυχρούς χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Χτισμένος στο κέντρο του τριγώνου Βεργίνας –Πύδνας-Δίου δεν θα μπορούσε να μην έχει μια πλούσια πορεία τόσο στο παρελθόν, όσο και στην νεότερη ιστορία …    *https://www.kolindros.gr/

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ/Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ