Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ...

 Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Λιτόχωρο, 30-10-2017.-

Από το μακρινό της ταξίδι της άσβεστης Ολυμπιακής Φλόγας, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και κατευθύνεται προς τη Πιόνγκτσανγκ της Δημοκρατίας της Κορέας, δε θα μπορούσε να παραλειφθεί το Λιτόχωρο, στην υπώρεια του Ολύμπου. Σύμφωνα άλλωστε με το μύθο, ο Ολύμπιος Ζευς, πάλεψε με τον Κρόνο για την εξουσία της Γης και επικράτησε. Για τον εορτασμό της νίκης αυτής του Διός διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ολυμπία.


Τέσσερις διακεκριμένοι Λιτοχωρίτες αθλητές, οι βαλκανιονίκες Κώστας Αναγνώστου, Δημήτρης Κυρίτσης, Κατερίνα Γκαϊτατζή και Σωτήρης Νάστος επελέγησαν ως λαμπαδηδρόμοι και μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα στην Κεντρική Πλατεία του Λιτοχώρου.


Στην κατάμεστη πλατεία διεξήχθη η τελετή της αφής και η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδος, με την ανάκρουση από τη Φιλαρμονική του Λιτοχώρου, των Ύμνων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, του Εκπροσώπου της διοργανώτριας Γιουγκ Τζου Χογκ και του μέλους της Ολυμπιακής και Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανασίου Βασιλειάδη.


Η τελετή έκλεισε με δημοτικά τραγούδια και χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, ενώ η Ολυμπιακή Φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε στη Λάρισα.


Στην τελετή παρέστησαν ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Πιερίας Γιώργος Τζήμας, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Λάπας, που διοργάνωσε την τελετή, Κατερίνα Φωτίου – Κλειτσινίκου και Ελένη Σαλιώρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λέλα Γιάννακα, Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη, Άρης Ρεμπατσιός, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Λιτοχώρου Γιώργος Μήλιος και οι τοπικοί σύμβουλοι Μαρία Γκρίνια - Γκαϊτατζή, Θόδωρος Καρυοφύλλης, Νίκος Κολωνιάρης και Μιχάλης Λέινας.