Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Θετικό πρόσημο σε όλους τους δείκτες πέτυχε η Πιερική Τράπεζα το 2016

Με θετικό πρόσημο που δίνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας έκλεισε το 2016, σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό που παρουσιάστηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 21ης χρήσης των πεπραγμένων και οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης.
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μελών - μετόχων, του Διοικητικού Συμβουλίου, και των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων επιχειρηματιών και πολιτών - μελών της Τράπεζας, παρών στη συνέλευση ήταν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης καθώς για πρώτη φορά το Νοσοκομείο είναι μέτοχος και πολύ σημαντικός συνεργάτης της Τράπεζας.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης


1.  Έγκριση εγγραφής νέων μελών (Συνεταίρων). Εισηγητής: Ηρακλής Τσιτλακίδης, Γενικός Γραμματέας.
2. Υποβολή προς έγκριση του Ισολογισμού της 31-12-2016 και των λοιπών ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, μετά των σχετικών εκθέσεων των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή για την λήξασα διαχειριστική χρήση 01-01-2016 έως 31-12-2016. Εισηγητής: Νικόλαος Μηλιώτης, Πρόεδρος. 
3. Υποβολή, ανάγνωση και έγκριση ετήσιου προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων 2017. Εισηγήτρια: Ευαγγελία Μόχλα, Προϊσταμένη Λογιστηρίου.
4. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη σχετικά με τα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων της Τράπεζας για την χρήση 2016. Εισηγητής: Νικόλαος Μηλιώτης, Πρόεδρος.
5. Ορισμός Ελεγκτικής Εταιρείας - Ορκωτού Ελεγκτή και αναπληρωτή του για τη χρήση 2017. Εισηγητής: Νικόλαος Μηλιώτης, Πρόεδρος.
6. Έγκριση διαγραφής μελών. Εισηγητής: Ηρακλής Τσιτλακίδης, Γραμματέας.
7. Έγκριση νέου λογοτύπου Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας. Εισηγητής: Γεώργιος Τσιαλός, Αντιπρόεδρος.
8. Αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου. Εισηγητής: Νικόλαος Μηλιώτης, Πρόεδρος.  
9. Προτάσεις - Ανακοινώσεις.
Όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης. Σημειώνεται ότι ορίστηκαν ομόφωνα Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ο Αστέριος Φαρμάκης και Γραμματέας η Ακριβή Μαντωνίτσα, που συντόνισαν με επιτυχία την όλη διαδικασία. Επίσης, παρών στη συνέλευση ήταν ο Ορκωτός Ελεγκτής Νικόλαος Λαζαρίδης.


Νίκος Μηλιώτης:
«Το 2016 βγήκαμε νικητές! Η Τράπεζα είναι σε πολύ καλό δρόμο»
Ορόσημο για τις ριζικές αλλαγές, την αντιστροφή των οικονομικών δεικτών και την ανοδική πορεία της Τράπεζας στάθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2016.  Όπως ανάφερε στον διοικητικό απολογισμό του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Νίκος Μηλιώτης, «η νέα Διοίκηση έλαβε γενναίες αποφάσεις, εργάστηκε μεθοδικά και σκληρά, ολοκλήρωσε τη διαδικασία Αύξησης του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου και πέτυχε την αναστροφή του κλίματος με θετικούς δείκτες σε όλα τα οικονομικά μεγέθη. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μας εμπιστεύτηκε ώστε σήμερα να βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον τόπο. Επίσης, ένα από τα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε είναι η μετεγκατάσταση της Τράπεζας σε νέο χώρο που σηματοδότησε μια νέα εποχή με πελατοκεντρικό πρόσημο». 

Αναλυτικότερα, ο κ. Μηλιώτης αφού ευχαρίστησε όλα τα παλαιότερα μέλη των Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας για την προσφορά τους, μιλώντας για τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2016 τόνισε: «Το 2016 ήταν μια καλή χρονιά συγκριτικά με το 2015, που ήταν η χειρότερη χρονιά από τότε που ιδρύθηκε η Συνεταιριστικής μας Τράπεζα. Όλοι οι δείκτες έχουν αντιστραφεί, επέστρεψε η κερδοφορία, η ρευστότητα αυξήθηκε κατά πολύ, οι καταθέσεις αυξήθηκαν, μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία. Τα κέρδη που βγάλαμε αυτή τη χρονιά είναι 275 χιλιάδες ευρώ, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαμε μεγάλη ζημία λόγω και της συγκυρίας των capital control και του γενικότερου κλίματος μη εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα. Φαίνεται ότι επιστρέφει η αισιοδοξία στον τόπο μας για την πορεία της Τράπεζας».
Στόχοι και Προοπτικές
«Όταν μιλώ για την Τράπεζα συγκινούμαι. Έδωσα ψυχή όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είμαστε ούτε τραπεζικοί ούτε τραπεζίτες. Μέλη της τοπικής κοινωνίας είμαστε γι’ αυτό και δώσαμε πολλές μάχες όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε την Τράπεζά μας. Βάλαμε πλάτες και σώθηκαν επιχειρηματίες. Αυτή τη στιγμή η Τράπεζα είναι σε καλά χέρια. Βεβαίως θα πω πολλά ευχαριστώ γιατί δεν τα καταφέραμε μόνοι μας. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που μας εμπιστεύονται καθημερινά, τους μεγάλους συνεργάτες μας και τους τοπικούς φορείς που μας στηρίζουν, το προσωπικό της Τράπεζας και τους συναδέρφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος και αναφέρθηκε στους στόχους των επόμενων ετών: «Καθώς ήδη έχουμε περάσει τα μισά του 2017 οι δείκτες φαίνονται ακόμη θετικότεροι και ο αριθμός των μελών μας αγγίζει πλέον τους 5.000. Βασικός στόχος και στρατηγική της Τράπεζας είναι να παραμείνει ως Τράπεζα-Σημείο Αναφοράς για τους ιδιώτες/πολίτες και τις επιχειρήσεις της Πιερίας».
Ο κ. Μηλιώτης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες της Πιερίας να έχουν εμπιστοσύνη στην Τράπεζα: «Εμείς είμαστε εδώ παρόντες, δουλεύουμε ασταμάτητα για το καλό του τόπου, η Τράπεζα είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο αυτή τη στιγμή της Πιερίας. Αν οι πολίτες μας ενισχύσουν ακόμη περισσότερο εμείς πολλαπλάσια θα βοηθήσουμε τον τόπο».


Η Τράπεζά μας:
ü  Είναι μία από τις 9 Συνεταιριστικές τράπεζες της Ελληνικής επικράτειας και αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για πάνω από 19 χρόνια.  Έχει έδρα τον Δήμο Κατερίνης.
ü  Παρέχει Τραπεζικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, τόσο σε Ιδιώτες όσο και Επιχειρήσεις (retail & wholesale banking).
ü  Δραστηριοποιείται στο Νομό Πιερίας, το δίκτυό της αποτελείται από δύο υπηρεσιακές μονάδες με ΑΤΜs, στη Κατερίνη και τη Λεπτοκαρυά όπου απασχολούνται συνολικά 21 άτομα.
ü  Διαθέτει ένα off-site ATM στην περιοχή της Κονταριώτισσας Πιερίας, με προοπτική ανάπτυξης νέων off-site ATMs στις περιοχές Πλαταμώνα, Αιγινίου, Κολινδρού και Λιτοχώρου.
ü  Δίνει έμφαση στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της, μέσω των καταστημάτων και των ΑΤΜ της, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική τραπεζική, την τηλεφωνική εξυπηρέτηση και την παροχή POS.
ü  Υποστηρίζει ιδιώτες και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας.

ü  Από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 η Τράπεζα της Πιερίας άλλαξε έδρα (οδός Κασσάνδρου 23, Τ.Κ. 60134), λογότυπο και χρώμα. Η διοίκηση και τα στελέχη της, υποδέχονται τους πολίτες της Πιερίας σε ένα μοντέρνο τριώροφο Τραπεζικό Κατάστημα 700τ.μ., άνετο, λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο στο κοινό.