Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Εγκαταστάθηκε το πρώτο αυτόματο μηχάνημα που παρέχει τροφή και νερό σε αδέσποτα στην Ελλάδα

Ένα υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό μηχάνημα που παρέχει τροφή και νερό σε αδέσποτα ζώα και παράλληλα ανακυκλώνει πλαστικά μπουκάλια νερού και κουτιά αναψυκτικών, εγκαταστάθηκε στην πλατεία Ρήγα Φερραίου, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο του Βόλου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Βόλου και σε λίγες ημέρες θα εγκατασταθεί και μια δεύτερη συσκευή.
z3
Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα, όπως είπε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, “ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά 15 τέτοιου είδους μηχανημάτων, σε διάφορα σημεία του Βόλου πάντα σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να δoθεί η μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που συνιστά η συμπεριφορά μας απέναντι στα άτυχα αυτά ζώα και οι παρενέργειες της οποίας επιστρέφουν σε μας”.
8b
Το συγκεκριμένο μηχάνημα που ενεργειακά είναι αυτόνομο, αφού λειτουργεί με ένα μικρό φωτοβολταϊκό, έχει υποδοχή για πλαστικά μπουκάλια νερού, είτε άδεια, είτε γεμάτα και κάθε φορά που ένα μπουκάλι νερού τοποθετείται στην ειδική υποδοχή απελευθερώνεται και μια δόση τροφής για ζώα και βεβαίως νερό. Σημειώνεται ότι όλο το πρόγραμμα υλοποιείται με δαπάνες του Δήμου Βόλου.
0x
Πηγή: tanea
Πηγή: Fanpage.gr

http://www.paixtiri.gr