Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

42χρονη ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΚΑΡΥΠΙΔΗ" ΠΡΩΗΝ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ" 18 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ…

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

          Τα οικονομικά αδιέξοδα, οδήγησαν 42χρόνη εργαζόμενη από τα Γιαννιτσά, 18 μήνες απλήρωτη, στα σούπερ μάρκετ  << ΚΑΡΥΠΙΔΗ >> πρώην << ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ >>, να βάλει τέλος στην ζωή της.
Το γεγονός είναι τραγικό και αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο, τι βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι, που μένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες, για να θωρακιστούν τα κέρδη των αφεντικών τους.
Το πλαίσιο που κινούνται οι μεγαλοεργοδότες, συνολικά το κεφάλαιο, είναι ευνοϊκό, αφού το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί,  τους επιτρέπει να κινούνται ανέγγιχτα και να σχεδιάζουν με γνώμονα την κερδοφορία τους. Σε αυτό το πλαίσιο πατάνε και μαζί με τους εκβιασμούς αφήνουν απλήρωτος τους εργαζομένους, ισοπεδώνουν εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα.
 Σε αυτό το έδαφος έχουν κάνει κλοτσοσκούφι τους εργαζομένους στον << ΚΑΡΥΠΙΔΗ >> ,που δρούνε ασύδοτα οι μεγαλοεργοδότες,  μεταβιβάζοντας της επιχειρήσεις τους σε  μια βραδιά σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς να προστατεύονται οι εργαζόμενοι, που σε πολλές περιπτώσεις εκβιάζονται να παραιτηθούν από δικαιώματα η τους αναγκάζουν να φύγουν από την δουλειά, μέσα από ένα ασφυκτικό - πιεστικό περιβάλλον που δημιουργούν οι μεγαλοεργοδότες.  
Σε όλο αυτό το βάρβαρο και εκβιαστικό σκηνικό εις βάρος των εργαζομένων, η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) όπως και οι προηγούμενοι << νίπτουν τας χείρας ) τους, παίζουν κρυφτούλι και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, παραπέπτωντας τους από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς οι κυβερνήσεις να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία για την ανακούφιση των εργαζομένων, για να προασπίσουν τα δίκαια τους, να σταματήσει η ληστεία εις βάρος τους.
Άλλοθι στις απαράδεκτες συμπεριφορές των μεγαλοεργοδοτών – καπιταλιστών  που κρατούν τους εργαζόμενους σε ένα φαύλο κύκλο απληρωσιάς και ανεργίας, δίνει ο ίδιος ο << Άρειος πάγος >>  που με μια κατάπτυστη αντεργατική απόφαση , <<δεν θεωρεί την μη καταβολή δεδουλευμένων βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας >>.
Οι εργαζόμενοι απέναντι στο κράτος των καπιταλιστών πρέπει να αντιτάξουν την δικιά τους ταξική ενότητα, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να αντεπιτεθούν.
Η διαχωριστική γραμμή που μπαίνει από την ίδια την ζωή και τα ίδια τα πράγματα είναι, η με τα μονοπώλια η με τον λαό. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κρίνεται κάθε πολιτική δύναμη και να συγκεντρώνονται εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, χειραφετημένες από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία,  για την αναμέτρηση τους με τα μονοπώλια και να νικήσουν.
 Ο λαϊκός αγώνας του σήμερα προϋποθέτει πάλη που θα δημιουργεί ρήγματα στο βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού, τα αιτήματα για το σήμερα, πρέπει να ανοίγουν τον δρόμο για  το αύριο, με κριτήριο να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες κοινωνικές  – λαϊκές ανάγκες, για την ζωή και την ευημερία και αυτό δεν μπορεί να γίνει στα όρια του αστικού πολιτικού συστήματος, της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενος αναλώσιμους,  σαν εμπόρευμα.
 Για αυτό ο αγώνας των εργαζομένων, του λαού γενικότερα, πρέπει να έχει στο στόχο την εξουσία των μονοπωλίων, την στρατηγική τους, για την ανατροπή. Ώστε ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός, με την ταξική του ενότητα, την κοινωνική συμμαχία του με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, να αλλάξει τον σκοπό της παραγωγής.
Αυτός είναι ο δρόμος των εργαζομένων, του λαού, που θα τον απαλλάξει από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής καταπίεσης, από τον φαύλο κύκλο της ανασφάλειας, της  αβεβαιότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.
Σε αυτή την προοπτική, οι κομμουνιστές, αυτοτελές μέσα από το ΚΚΕ και μέσα από το εργατικό ταξικό κίνημα και την συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, για να ξημερώσει μια μέρα νωρίτερα, η μέρα της λαϊκή νίκης, της λαϊκής αναγέννησης στην Ελλάδα.
Σαββίδης Παναγιώτης