Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Οι όμορφες αυλές στη Θεσσαλονίκη για καφέ, φαγητό ή ποτό!

Το καλοκαίρι ήρθε, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει κι όσοι μένουν στην πόλη ψάχνουν μικρές οάσεις δροσιάς.

Εκτός από τις πισίνες που μπορείτε να επισκεφθείτε για να κάνετε τις βουτιές σας, πολλά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη έχουν διαμορφώσει κατάλληλα τις αυλές τους και περιμένουν να σας υποδεχθούν για καφέ, ποτό ή φαγητό, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή.
Το Thestival επέλεξε μερικές από τις αυλές της Θεσσαλονίκης και σας τις παρουσιάζει:
Αίγλη γενί χαμάμ
egli-1.jpg
Η Αίγλη, είναι μια ξεχωριστή πρόταση στη Θεσσαλονίκη για φαγητό, cocktails και μουσικά ταξίδια, με αποτέλεσμα καθημερινά τα τραπέζια στην αυλή του να είναι γεμάτα!
Το Γενί Χαμάμ (τουρκ. Yeni Hamam, νέο χαμάμ) είναι κτήριο της Οθωμανικής περιόδου στη γωνία των σημερινών οδών Κασσάνδρου και Αγίου Νικολάου στην Θεσσαλονίκη. Εικάζεται ότι χτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα από τον Χουσρέφ Κεντχουντά, κάτοχο ακινήτων στην Θεσσαλονίκη ο οποίος πιθανώς τελούσε χρέη Κεχαγιά (διαχειριστή) για τον Βεζύρη Σοκολού Μεχμέτ πασά. Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων.
Το κτίριο έπαψε να λειτουργεί ως λουτρό μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χαμάμ της πόλης. Το 1919 περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και το 1937 αγοράστηκε από κάποιον ιδιώτη που το χρησιμοποίησε ως αποθήκη. Σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία ιδιώτη και χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων με το όνομα "Αίγλη".
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 2313059024
Οδός: Κασσάνδρου και Αγίου Νικολάου
Δέντρο στο Bar
bar-2.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ