Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Θέμα: «Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων»


Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πιερίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων»,  την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017  και ώρα 10:30 -12:30 π.μ. στην Συνεδριακή  αίθουσα (1ος όροφος) του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας είναι  ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, οποίος θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ).

Στόχος της ημερίδας είναι η έγκυρη ενημέρωση όλων των επιχειρηματιών και των ιδιωτών για θέματα όπως:
·         η νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
·         η νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες.

Στην ημερίδα μπορούν να τεθούν από τους συμμετέχοντες ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.

Ο κ. Φ. Κουρμούσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα όχι μόνο για τους επιχειρηματίες και τους ιδιώτες αλλά και για τους τοπικούς αρμόδιους φορείς (δικηγορικός σύλλογος, σύλλογος λογιστών -οικονομολόγων, σύλλογος μηχανικών κ.λ.π.), οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά
παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους και να εμπλακούν στις διαδικασίες αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.