Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

«Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάδειξη του τόπου μας η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας βασίζεται και επενδύει σε συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς και συντονισμένες δράσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
Πέρα από το γεγονός ότι όλες οι συνεργασίες μας αξίζουν σημαντικής μνείας, θα αποτελούσε παράλειψη αν δεν αναφερθούμε σε αυτήν με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο. Έναν ποιμενάρχη με ανοιχτές αντιλήψεις και σημαντικές προτάσεις οι οποίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος στον τουριστικό κόσμο  όπως αυτή της ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας, και της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Μιας  εναλλακτικής μορφής που μπορεί να αμβλύνει την εποχικότητα στην τοπική μας βιομηχανία και να τονώσει το σύνολο της τοπικής αγοράς αφού ενισχύει κυρίως τις μικρές μονάδες καταλυμάτων που κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό στην Πιερία.
Έτσι συνδιοργανώσαμε το 2ο Συνέδριο Εκκλησιαστικών Περιηγήσεων, και συμμετείχαμε στην παρουσίαση του βιβλίου – οδηγού των μοναστηριών της Μακεδονίας – Θράκης με ειδική αναφορά σ αυτά της Πιερίας.
Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί Του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στις 20 Μαΐου 2017, εκφράσαμε ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες μας αλλά και συζητήσαμε μαζί του και άλλα κοινού ενδιαφέροντος θέματα όπως
  • Ο προγραμματισμός και για αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, της λειτουργικής δραστηριότητας με αλλοδαπούς ιερείς στις εκκλησίες των τουριστικών περιοχών της Πιερίας.
  • Η δημιουργία χάρτη με τα καταγεγραμμένα προσκυνήματα.
  • Ανάδειξη της πορείας του Αποστόλου Παύλου και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατά το πέρασμα τους από την Πιερία.
  • Ο προγραμματισμός δράσεων για τη δημιουργία Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στην Πιερία ύστερα από τη σχετική πρόταση του βουλευτή κ. Τζαμακλή

   Έχοντας την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους συντονισμένες δράσεις φέρνουν άμεσα ορατά αποτελέσματα παραμένουμε ανοιχτοί σε κάθε είδους παρόμοια συνεργασία.