Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περίπτωση απόπειρας αποκόλλησης ΑΤΜ τράπεζας με κλεμμένα οχήματα στην Πιερία

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ατόμων εκ των οποίων οι 2 είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας

Επιπλέον στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας ακόμη συνεργός τους ο οποίος τους παρείχε πληροφορίες για τον εντοπισμό των στόχων τους
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε απόπειρα κλοπής μηχανήματος ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) τράπεζας, καθώς και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Πιερίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών ηλικίας 31, 37 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα οι παραπάνω τουλάχιστον τους 3 τελευταίους μήνες ενώθηκαν με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την από κοινού διάπραξη των κλοπών.
Συγκεκριμένα, οι 3 άντρες τα ξημερώματα της 2 Φεβρουαρίου του 2017, επιχείρησαν αρχικά να αφαιρέσουν από επιχείρηση σε περιοχή της Πιερίας Ι.Χ.Φ. όχημα, πλην όμως ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και διέφυγαν.
Ακολούθως κατάφεραν και αφαίρεσαν 2 Ι.Χ.Φ. οχήματα από οικία και επιχείρηση στην Κατερίνη και στη συνέχεια πήγαν σε άλλη περιοχή της Πιερίας όπου επιχείρησαν να αποκολλήσουν εξωτερικό μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) δένοντας το με συρματόσχοινο στα κλεμμένα οχήματα. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικους και διέφυγαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή ενός 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος τους παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα σημεία προσέγγισης και τις θέσεις των στόχων τους και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Τα δύο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, τα εγκατέλειψαν στο παραπάνω σημείο και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος και ο 39χρονος είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.