Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης στα Αρχαία Λείβηθρα

 Εξόρμηση στα Αρχαία Λείβηθρα πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων
Κατερίνης. Η αρχαιολόγος κ. Ελένη Κλινάκη υποδέχθηκε και ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους του άρτια οργανωμένου αρχαιολογικού πάρκου, που βρίσκεται στου πρόποδες του Ολύμπου, στην πατρίδα του Ορφέα.



       Οι μικροί χορευτές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της ξενάγησης, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια υπήρξε διαδραστική, με παρατηρήσεις, ερωταποκρίσεις και παρακολούθηση βίντεο.  Επίσης, στο βιωματικό μουσείο τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να αγγίξουν τα εκθέματα, σύμφωνα και με την αντίληψη της σύγχρονης μουσειακής αγωγής.


       Στη συνέχεια, στο ανοικτό θέατρο του πάρκου, τα παιδιά με τη δασκάλα τους, την κ. Χαρά Αλεστά, αυθόρμητα πιάστηκαν στον χορό και στο τραγούδι, ενώ, αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι κατέβηκαν 108 σκαλιά κι απόλαυσαν τον περίπατό τους στο Πλατανόδασος και στην Ακρόπολη των Λειβήθρων.


       Τελευταία στάση ήταν η παραλία της Λεπτοκαρυάς, όπου τα παιδιά έπαιξαν στην αμμουδιά.


       Με την ευκαιρία της ημέρας, οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και οι θείες που συνόδευαν τα παιδιά, γιόρτασαν τη γιορτή της μητέρας και δέχτηκαν ευχές και συμβολικό δώρο από το ΛΕΚ.


       Εκτός από τους χοροδιδασκάλους των παιδικών τμημάτων, κ. Αποστόλη Σκρέκα και Χαρά Αλεστά, συμμετείχαν στην εκδρομή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Τασούλα Ζωγράφου και Σοφία Ελευθεριάδου.