Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων

 Στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων (Greek – Chinese Cities Forum II, Beijing) το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο της Λαϊκής
Δημοκρατίας της Κίνας το διάστημα 11-14 Μαΐου 2017, συμμετείχε ο Δήμος Βέροιας όπου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Λυκοστράτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επιφανείς εκπροσώπους του τουρισμού αλλά και γενικότερα του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και να κάνει ουσιαστικές επαφές στην προσπάθεια αξιοποίησης μιας αγοράς με ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική.
Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Λυκοστράτης έθεσε προς ενημέρωση και αξιολόγηση τα ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Βέροιας στα Υπουργεία Ανάπτυξης τόσο της Ελλάδας όσο και της Κίνας και έκανε σημαντικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες (outbound) που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Συνολικά, η συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων κρίνεται ιδιαίτερα θετική με τα αποτελέσματά της να αναμένεται να αποδώσουν τόσο σύντομα όσο και μελλοντικά.