Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ολισθηρό  δρόμο εφαρμόζοντας το 1ο και 2ομνημόνιο που θα καταργούσε, ενώ με την ίδια ευλάβεια εφαρμόζει και το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.
Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  την Ε.Ε. είναι ακόμα μια αντιδραστική συμφωνία  για το λαό και χρυσάφι για την αστική τάξη. Η  φιλοσοφία των μέτρων έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ενισχύει τη χρηματοδότηση  των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ κάνει πιο αντιδραστική την εργατική νομοθεσία   για την παραπέρα  μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης. Τέτοια είναι τα  μέτρα  που προβλέπει η συμφωνία. Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Νέα φοροληστεία για το λαό, φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επέκταση των ατομικών συμβάσεων με μισθούς ψίχουλα, απελευθέρωση των απολύσεων, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264 για να επιβάλουν στους χώρους δουλείας νεκρική σιγή.
Η κυβέρνηση γνωρίζει  πολύ καλά οτι τα μέτρα θα  φέρουν νέα βάσανα  για το λαό και προσπαθεί με ωραίο περιτύλιγμα (αντισταθμιστικά μέτρα, δίκαιη ανάπτυξη και πράσινα άλογα) να  τα σερβίρει έτσι ώστε  να περιορίσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Τα κόμματα του κεφαλαίου υποκρίνονται όταν λένε οτι διαφωνούν με τα  μέτρα  τη στιγμή που ψήφισαν όλοι μαζί  το 3ο μνημόνιο, και τώρα ψάχνουν τρόπο και αυτά για να εξαπατήσουν  τους εργαζόμενους. (Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι).
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο να ελπίζουν σ’ αυτούς που ταυτίζονται με τα συμφέροντα  του  μεγάλου  κεφαλαίου. Η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται  καθαρά  στα δικά μας χέρια. Βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα στους κλάδους και  τους χώρους δουλειάς, μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία, διεκδικώντας να γίνει νόμος του κράτους το σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στη βουλή 513 συνδικαλιστικές οργανώσεις και προβλέπει: επαναφορά των Κ.Σ.Σ.Ε., κατώτερο μισθό 751, επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, επαναφορά 13ου, 14ου μισθού, 13ης, 14ης σύνταξης, κατάργηση των ατομικών συμβάσεων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κ.α.
Στις 7 Απριλίου στις 6.30μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, δίνουμε απάντηση  κόντρα στη μοιρολατρία, το φόβο, το συμβιβασμό, τη μείωση των απαιτήσεων και απαντούμε! Σύγχρονοι δούλοι στις ορέξεις των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού δε θα γίνουμε!
Καλούμε τα συνδικάτα τους μαζικούς φορείς ,τους συλλόγους, να πάρουν αποφάσεις για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο!  

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΡΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Π.Α.ΜΕ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ