Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

«Greek Forests, Green Destinations» – Έκθεση για τα ελληνικά δάση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μια σημαντική συνεργασία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Με μια νέα έκθεση στο αεροδρόμιο, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας της φύσης και την ανάδειξη των ελληνικών δασών σε προορισμούς αναψυχής μεγάλης αξίας.
Η έκθεση με τίτλο «Greek Forests, Green Destinations» επιχειρεί να γνωρίσει στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου το δασικό πλούτο της Ελλάδας, μιας χώρας που, παρά τη μικρή έκτασή της, διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία δασικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη.
Η έκθεση «ταξιδεύει» τους επισκέπτες της σε δάση ανυπολόγιστης αξίας και μοναδικής ομορφιάς και ανασυνθέτει τοπία υψηλής αισθητικής. Από το ελατόδασος του Νομού Δράμας που παραπέμπει σε βορειοευρωπαϊκά τοπία, ως το εξωτικό φοινικόδασος στο Βάι της Κρήτης και από το αρχέγονο, παραποτάμιο δάσος του Νέστου, ως τις δασωμένες πλαγιές του εμβληματικού Ολύμπου, τα δάση της Ελλάδας προσκαλούν σε συναρπαστικά ταξίδια περιήγησης στην ελληνική φύση.
Η έκθεση παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον», στο επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από τις 6 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2017.