Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησε κλιμάκιο  της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ενόψει και τον εκλογών του σωματείου  όπου μοίρασε υλικό με της θέσεις που βρήκαν μεγάλη αποδοχή από δεκάδες εργαζόμενους  , το κείμενο με της θέσεις αναφέρει τα εξής

Συνάδελφοι/ ισσες,
Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης να φέρνει  νέα αντιλαϊκά μέτρα στα εργασιακά δικαιώματά μας και  στην ανάγκη του λαού  για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει περήφανες διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΔΝΤ για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου βάζοντας ταφόπλακα στα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις μας, προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας  αποσκοπώντας να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού στη νέα σφαγή που ετοιμάζει.
Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο της Υγείας τα πάνω από 2100 νοσοκομειακά τμήματα θα μειωθούν σε μόλις 1400 που αυτόματα συνεπάγεται κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών, και άρα απολύσεις εργαζομένων στο ΕΣΥ. Ακόμη, με βάση και το νέο νομοσχέδιο , στους όμορους  νομούς  θα εφαρμοστεί το μοντέλο της συνδιοίκησης , γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την κινητικότητα όχι πλέον σε επίπεδο υγειονομικής μονάδας αλλά σε επίπεδο νοσοκομείων εντός υγειονομικής περιφέρειας. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι αξιολογήσεις των εργαζομένων, δήθεν για τη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών υγείας, στοχεύοντας όμως επί της ουσίας στις απολύσεις και την περαιτέρω μείωση των δαπανών για την Υγεία.
Τις επιπτώσεις των παραπάνω αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, τις βιώνουμε και θα τις βιώσουμε το επόμενο διάστημα ακόμη πιο έντονα και στο ΓΝ Κατερίνης, η λειτουργία του οποίου είναι οριακή και στηρίζεται κυριολεκτικά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, τα εξοντωτικά ωράρια και  η ανεπαρκής υλικοτεχνική υποδομή αποτελούν καθημερινότητα, τον κανόνα και όχι την εξαίρεση!
Σιγή ιχθύος μπροστά σε αυτόν τον ορυμαγδό τηρεί η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του ΓΝΚ,  μετατρέποντάς το σε σωματείο-σφραγίδα  με ανύπαρκτη δράση, καταστρατήγηση των συλλογικών διαδικασιών και κατάφωρο εμπαιγμό του συνόλου των εργαζομένων.
Βάζουμε τώρα φρένο σε αυτή τη διαλυτική κατάσταση, οργανωνόμαστε/ συσπειρωνόμαστε γύρω από τη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  , ζωντανεύουμε το σωματείο μας, περνάμε στην αντεπίθεση για  μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ξεμπερδεύουμε με τα παπαγαλάκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παλεύουμε μαζί με όλο το λαό για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ανάπτυξη των υποδομών και εξασφάλιση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ.
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ!