Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Εξιχνιάσθηκαν πολλές περιπτώσεις κλοπής από σπίτια στις Σέρρες

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος τριών ατόμων

Κυρίως με την μέθοδο της αναρρίχησης παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών
Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 24.000 ευρώ

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 15 κλοπών και 2 απόπειρες κλοπών από σπίτια στις Σέρρες. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ηλικίας 39, 27 και 17 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι δρώντας από το Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017 και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος, προέβαιναν σε κλοπές από διαμερίσματα και μονοκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Σερρών.
Συγκεκριμένα, ο 27χρονος και ο 17χρονος κατάφερναν να αναρριχηθούν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων και στη συνέχεια παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρά ή εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα μονοκατοικιών.
Ο 39χρονος που είχε και το ρόλο του οδηγού, βοηθούσε τους συνεργούς του να αναρριχηθούν και περίμενε στο αυτοκίνητο μέχρι να ολοκληρώσουν την κλοπή και να διαφύγουν.
Η συνολική τους λεία, που περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα, ξεπερνά τις 24.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.