Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας, ενώ
αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του Ελληνισμού, ο οποίος όταν πρόκειται για την ελευθερία και την ίδια του την υπόσταση ξέρει να δίνει και να κερδίζει ασύμμετρες μάχες.

Παράλληλα, η επέτειος αυτή, αποτελεί ένα ζωντανό, επίκαιρο μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.  

Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, προσφέρεται ως διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής και αγώνα για την ανάδειξη σύγχρονων προτύπων, δημιουργικών δυνάμεων, για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα.

Αυτό τον αγώνα οφείλουμε καθημερινά να δίνουμε, βάζοντας στη θέση του “εγώ” το “εμείς” και θέτοντας στο επίκεντρο την εθνική ομοψυχία και έναν νέο πατριωτισμό, που θα εκπληρώσει το ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές. Γιατί έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας, έχουμε όμως και την ευθύνη, να προσπαθήσουμε, ώστε να είναι περήφανα και τα δικά παιδιά μας, γι' αυτό που τους κληροδοτήσαμε.

Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας !