Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΑΕ Καρίτσας-ΑΕ Ποσειδών ΠΠΠ 0-3 HD TEΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ Πιερίας 2016-17 by Metrosport.gr

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Κύπελλο… αντί τρίαινας κρατά πλέον στα χέρια του ο «θεός Ποσειδώνας» (ΠΠΠ) στη Νότια Πιερία, μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στον τελικό της

ΕΠΣ Πιερίας 2016-17 (3-0) -στην αποκλειστικότητα του Metrosport.gr, με την οπτική των φιλάθλων- με αντίπαλο την ΑΕ Καρίτσας, μπροστά σε 1500 και πλέον θεατές στο Δημοτικό στάδιο της Κατερίνης.
Με χρυσούς σκόρερ, στο δεύτερο ημίχρονο, τους Κυρτέγο και Καλαμπάκα (2 γκολ), οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατέκτησαν δίκαια το κύπελλο, εναποθέτοντας ένα ακόμη κύπελλο στην πλούσια τροπαιοθήκη τους, όντας πολυνίκης του θεσμού στην Πιερία, μαζί με τον Εθνικό Κατερίνης. 
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους Καριτσιώτες να αιφνιδιάζονται από τους αντιπάλους τους, που πίεσαν για να προηγηθούν, χωρίς να το καταφέρουν. Στα μισά του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο χώρο του κέντρου και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ν’ ανοίξουν το σκορ, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τους τον Ταρασιάδη, που έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 0-0. Οι παίκτες του Παναγιώτη Παρασίδη είχαν χάσει πριν δύο μοναδικές ευκαιρίες, με τους Καλαμπάκα και Κυρτέγο με ανάποδο ψαλιδάκι. 
Στην επανάληψη, στα μισά του ημιχρόνου, μετά από μοιρασμένο παιχνίδι, με καλές στιγμές εκατέρωθεν, ο Ποσειδώνας σκόραρε με τον Κυρτέγο, μετά από υπέροχη προσπάθεια του Χρυσόπουλου, για να πετύχει δύο ακόμη τέρματα με τον Καλαμπάκα. Το τρίτο μάλιστα  καταγράφεται ως μία εξαιρετική συνδυασμένη ενέργεια και μία μαγική ατομική προσπάθεια του τελευταίου, με προσποίηση και εκμετάλλευση του κενού χώρου. Οι παίκτες του Σάκη Λιάγκα, προσπάθησαν μέχρι το τέλος να μειώσουν, αλλά δεν ευτύχησαν να σκοράρουν στις φάσεις που δημιούργησαν.
Στο οι παίκτες, οι φίλαθλοι και οι παράγοντες της ομάδας της Νότιας Πιερίας, πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου και στρέφουν την προσοχή τους στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. 


Highlights: οι φίλαθλοι και οι οπαδοί των δύο ομάδων -με τους αντίστοιχους της Καρίτσας να υπερτερούν αριθμητικά σ’ ένα βαθμό- που υποστήριξαν τις ομάδες τους με θέρμη, παλμό, συνθήματα, τύμπανα, καπνογόνα, πανό, χαρτάκια και άλλα χαρακτηριστικά αξεσουάρ ομάδων μεγάλων κατηγοριών, οι ουδέτεροι, φίλα προσκείμενοι στη μία ή στην άλλη ομάδα, που παρακολούθησαν το παιχνίδι στα επίσημα της κερκίδας, τα πολλά μικρά παιδιά, οι παιδικές ακαδημίες και οι γυναικείες παρουσίες, ο Καριτσιώτης επιθετικός του Ποσειδώνα, Δ. Κυρτέγος, που δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στην πρώην ομάδα του, οι πανηγυρισμοί των νικητών στο τέλος, οι φίλαθλοι της Καρίτσας, που άρχισαν ν’ αποχωρούν μαζικά μετά το τρίτο γκολ, εμφανώς απογοητευμένοι, για μία ακόμη φορά, σε τελικό διοργάνωσης, το ανεπανάληπτο ανάποδο ψαλιδάκι του Κυρτέγου στο 0-0, που αν έμπαινε θα συνιστούσε ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό highlight, το τρίτο γκολ του Καλαμπάκα, υψηλής τεχνικής και ποδοσφαιρικής ευφυΐας, το  οne in a million, fun club, του Γιώργου Κατσαρού, του Ποσειδώνα, από τη Λεπτοκαρυά!, η standing ovation αλλαγή των Αποστολίδη-Στούμπου, στα τελευταία λεπτά, οι διάλογοι των παικτών, οι εντάσεις, οι διαμαρτυρίες, τα δυνατά μαρκαρίσματα, το fair play, οι αντιδράσεις των φιλάθλων, τα αντιθετικά συναισθήματα και οι στιγμές που θα μείνουν στην ποδοσφαιρική ιστορία, χάρη στην οπτική, υψηλής ανάλυσης, απεικόνιση του Metrosport.gr.


Μan of the match: οι «Άγιοι Δημήτρηδες», Κυρτέγος (1 γκολ) και Καλαμπάκας (2 γκολ), δημιούργησαν και εκτέλεσαν, με τους συμπαίκτες τους να τους συμπαρασύρουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και μαζί με τον προπονητή, τους διοικητικούς παράγοντες και τους φιλάθλους της ομάδας δικαιούνται τον τίτλο, σε μία ονειρική χρονιά για τους φίλους της Νότιας Πιερίας. Από τους ηττημένους, ο φίλαθλος κόσμος της Καρίτσας δικαιούται για μία ακόμη φορά τα συγχαρητήρια credits για την παρουσία του στην κερκίδα.



Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.




Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com