Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η συγγραφέας Στέλλα Αρβανίτη στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

Το πρωινό της Πέμπτης  19 Ιανουαρίου 2017 δεχθήκαμε στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ με ιδιαίτερη χαρά την επίσκεψη της συγγραφέα παιδικών ιστοριών κας Στέλλας  Αρβανίτη, βραβευμένης με
πανελλήνιες διακρίσεις, η οποία γνωρίστηκε με τα παιδιά μας του Δημοτικού και μίλησε για τα βιβλία της (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ-ΚΑΡΙΜ,  ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΠΟΥ ΕΓΕΡΝΕ και το  τελευταίο της έργο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΡΑΣΚΟΓΟΥΡΝΑΣ). 
Η συγγραφέας δέχθηκε ερωτήσεις και συζήτησε  με τα παιδιά για τα θέματα που την απασχολούν στα βιβλία της, όπως το προσφυγικό και είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα - με την ευκαιρία του πολύνεκρου ναυαγίου το 2013 στην Ιταλία. Επίσης αναφέρθηκε στην οικολογία, που πρέπει να απασχολεί όλους μας και να τη διδάσκουμε με κάθε μέσο στα παιδιά όπως και στην τοπική ιστορία η οποία πρέπει να διαδίδεται και να διδάσκεται στις νέες γενεές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκτίμηση και την αξιοποίηση των γνώσεων των μεγαλύτερων.
 Η συγγραφέας, με την ευκαιρία των βιβλίων της, μίλησε για το  πώς γράφουμε μία ιστορία και άκουσε γνώμες για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν καθώς και εκδοχές για το τέλος των βιβλίων της.