Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"

 Τη βαρύτητα που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία ανέλυσε ο
αν. Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.



Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της «Συμφωνίας Αλήθειας» για την τόνωση του ιδιωτικού τομέα εξήγησε ότι κυρίαρχη προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο περιορισμός της λιτότητας, η επιθετική μείωση φόρων και δαπανών καθώς και η απόκτηση ισχυρής αναπτυξιακής δυναμικής στο σύνολο της πατρίδας μας.
«Απαρέγκλιτος όρος για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι η προστασία του επιχειρείν και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε πραγματικά την ανεργία είναι να επανεκκινηθεί η ιδιωτική οικονομία» σημείωσε.
Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε ακόμη στα δυσμενή αποτελέσματα της εξοντωτικής φορολογίας και των αυξημένων εισφορών που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα οποία, όπως είπε, συρρικνώνουν την επιχειρηματικότητα και πολλαπλασιάζουν καθημερινά τα λουκέτα, ενώ  κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας να μην υποταχθούν στο φόβο και την εθνική μιζέρια.
«Η χώρα περιμένει από εσάς να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου» σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως ήρθε «η ώρα στην Ελλάδα να ανταμείψουμε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, τη συνέπεια και την αριστεία».
Επίσης χαρακτήρισε «καταστροφική» την αδυναμία της Κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση, προτρέποντας την επιχειρηματική κοινότητα της Πιερίας να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθεια ευθύνης που έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό μια πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που  θα στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις, στην αποκλιμάκωση της φορολογίας και την υιοθέτηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων στο  κράτος.
«Η λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκεται στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων αλλά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου από τους ίδιους τους Έλληνες. Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και  θα διαμορφώνει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, ακριβώς δηλαδή αυτό που χαράσσει ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καράογλου.