Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Την Τετάρτη 25-1-2017 ο 2ος κύκλος του Ετήσιου Σεμιναρίου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης ενότητας του επιμορφωτικού κύκλου απογευματινών μαθημάτων της Σχολής Γονέων με τίτλο:
«Ποιο νόημα έχουν οι αξίες στην αγωγή των παιδιών;», τα μαθήματα συνεχίζονται την προσεχή Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 με τη δεύτερη ενότητα που έχει ως θέμα: «Για μια αγωγή των αξιών: δικαιώματα, υποχρεώσεις και [δι]αγωγή των παιδιών». Ομιλήτριες θα είναι η κ. Ζωή Παπαναούμ, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής, Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κ. Αικατερίνη Σουσαμίδου-ΚαραμπέρηΔρ Ψυχολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Γραίκος.
Η κ. Ζωή Παπαναούμ είναι Ομότιμη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.  Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κοινωνιολογία του σχολείου, στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών και στη βελτίωση του σχολείου. Οι μελέτες και έρευνές της στους τομείς της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, στην αποτελεσματική και δημοκρατική διοίκηση των σχολείων, στην εισαγωγή και διαχείριση καινοτομιών στην εκπαίδευση και στην εκπαίδευση παλιννοστούντων και αλλοδαπών μαθητών, αποτελούν ορόσημο στη σχετική βιβλιογραφία και έχουν συμβάλλει σημαντικά στον ευρύτερο αναστοχασμό για τον επαγγελματικό ρόλο των εκπαιδευτικών και για το νόημα των συστημικών αλλαγών στην εκπαίδευση. Σημείο αναφοράς των ερευνητικών της ενδιαφερόντων αποτελούν επίσης, τα θέματα των αξιών, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων και του σεβασμού της πολιτισμικής ποικιλομορφίας, τόσο στο επίπεδο των εκπαιδευτικών πρακτικών, όσο και στο επίπεδο των σχέσεων που διαμορφώνουν το σχολικό περιβάλλον.
Η κ. Αικατερίνη Σουσαμίδου - Καραμπέρη είναι Δρ Ψυχολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε ψυχολογία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου στους νεοδιόριστους καθηγητές και υπηρέτησε ως σχολική ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Από το 2000 διδάσκει το μάθημα της εξελικτικής ψυχολογίας και αργότερα το μάθημα της κοινωνικής ψυχολογίας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙΘ και το μάθημα της ψυχολογίας της υγείας στο τμήμα της Φυσικοθεραπείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε ζητήματα Γνωστικής Ψυχολογίας στο σχολικό περιβάλλον, αντιμετώπισης των επιθετικών συμπεριφορών των παιδιών και των εφήβων και οριοθέτησης των σχέσεων που διασυνδέουν τη διαγωγή των μαθητών με τις σχολικές κυρώσεις.
Το δεύτερο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρες 18.00- 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Άνω Αίθουσα) και μπορεί να το παρακολουθήσει ελεύθερα κάθε ενδιαφερόμενος/η. Θα παρακαλούσαμε όσες και όσοι δήλωσαν συμμετοχή στο σύνολο του επιμορφωτικού κύκλου να προσέλθουν δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα για να δηλώσουν την παρουσία τους.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα  23510.34288  &  6977.545435 και στο email: epimorfsxoligoneon@gmail.com.


 Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
    Κωνσταντίνος Κορομπίλης
  
LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t