Οι τομείς Μαγειρικής & Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρες 14:00-18:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».
Η ημερίδα θα χωριστεί σε τρεις άξονες που περιλαμβάνουν:
«Bio-Gastronomy & Healthy Cooking».
Η ημερίδα θα χωριστεί σε τρεις άξονες που περιλαμβάνουν:
- Τις βιολογικές καλλιέργειες και τα νέα δεδομένα στις παραγόμενες πρώτες ύλες
- Την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών
- Την παρασκευή υγιεινών γευμάτων με χρήση βιολογικών προϊόντων
Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα διεξαχθεί ζωντανή επίδειξη vegan cooking με προϊόντα από την εταιρία Green Family, καθώς και με εδέσματα από τις ζύμες Alfa, με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή από τους συμμετέχοντες.
Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές και απόφοιτους επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί γύρω από θέματα υγιεινής διατροφής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο: http://bit.ly/bio-cook
Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων «Ολύμπιος Ζευς»
Υποστηρικτές: Ελληνικόν, Ζύμες Άλφα, Φάρμα Μήλιου - Φωτολίβους, Q-Cert
Χορηγοί Επικοινωνίας: Delta Radio, Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Μακεδονία, diatrofi.gr, Κοσμοράδιο, Plus Radio, More 103, Cityportal.gr, Semifind, Βεργίνα TV
Πληροφορίες: Κατερίνα Κύρτζιαλη, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, τ. 2310 226328
Bio Gastronomy & Healthy Cooking
Πρόγραμμα Ημερίδας
14:00 – 14:30 Προσέλευση - Εγγραφές
14:30 – 15:00 Χαιρετισμοί
Ενότητα Ι - Διατροφή
15:00 – 15:20 «Βιολογικά Προϊόντα & Οφέλη στην Υγεία», κα Κατερίνα Τζιώτζη, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
15:20 – 15:40 «Η Αξία των Βιολογικών Προϊόντων & η Επιχειρηματικότητα στον Κλάδο», κ. Θεόδωρος Πανταλέων, Ιδιοκτήτης Green Family
15:40 – 15:50 Ερωτήσεις - Σχόλια
Ενότητα ΙΙ - Live Cooking Session
15:50 – 16:20 Γευστική Δοκιμή – Διάλειμμα
Ενότητα ΙΙΙ - Γαστρονομία & Αγροτική Παραγωγή
16:20 -16:40 «Βιολογική Γαστρονομία & Υγιεινή Μαγειρική», κα Σοφία, Γεωργακάκη Executive Chef Mansion Estate Group
16:40 – 17:00 «Βιολογική – Αγροτική Καλλιέργεια: Εκπαίδευση & Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες», κ. Χρήστος Λαγούδας, Γεωπόνος
17:00 – 17:20 «Βιολογικές Καλλιέργειες και Επιχειρηματικότητα», Φάρμα Μήλιου
17:20 – 17:40 «Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων», Q Cert
17:40 – 17:50 Ερωτήσεις – Σχόλια
Ενότητα ΙV - Live Cooking Session
17:50 – 18:00 Γευστική Δοκιμή – Αποχώρηση
Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές και απόφοιτους επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί γύρω από θέματα υγιεινής διατροφής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο: http://bit.ly/bio-cook
Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων «Ολύμπιος Ζευς»
Υποστηρικτές: Ελληνικόν, Ζύμες Άλφα, Φάρμα Μήλιου - Φωτολίβους, Q-Cert
Χορηγοί Επικοινωνίας: Delta Radio, Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Μακεδονία, diatrofi.gr, Κοσμοράδιο, Plus Radio, More 103, Cityportal.gr, Semifind, Βεργίνα TV
Πληροφορίες: Κατερίνα Κύρτζιαλη, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, τ. 2310 226328
Bio Gastronomy & Healthy Cooking
Πρόγραμμα Ημερίδας
14:00 – 14:30 Προσέλευση - Εγγραφές
14:30 – 15:00 Χαιρετισμοί
Ενότητα Ι - Διατροφή
15:00 – 15:20 «Βιολογικά Προϊόντα & Οφέλη στην Υγεία», κα Κατερίνα Τζιώτζη, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
15:20 – 15:40 «Η Αξία των Βιολογικών Προϊόντων & η Επιχειρηματικότητα στον Κλάδο», κ. Θεόδωρος Πανταλέων, Ιδιοκτήτης Green Family
15:40 – 15:50 Ερωτήσεις - Σχόλια
Ενότητα ΙΙ - Live Cooking Session
15:50 – 16:20 Γευστική Δοκιμή – Διάλειμμα
Ενότητα ΙΙΙ - Γαστρονομία & Αγροτική Παραγωγή
16:20 -16:40 «Βιολογική Γαστρονομία & Υγιεινή Μαγειρική», κα Σοφία, Γεωργακάκη Executive Chef Mansion Estate Group
16:40 – 17:00 «Βιολογική – Αγροτική Καλλιέργεια: Εκπαίδευση & Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες», κ. Χρήστος Λαγούδας, Γεωπόνος
17:00 – 17:20 «Βιολογικές Καλλιέργειες και Επιχειρηματικότητα», Φάρμα Μήλιου
17:20 – 17:40 «Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων», Q Cert
17:40 – 17:50 Ερωτήσεις – Σχόλια
Ενότητα ΙV - Live Cooking Session
17:50 – 18:00 Γευστική Δοκιμή – Αποχώρηση