Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη σπηλαιολόγων στην ορεινή Βροντού

 Συνάντηση με σπηλαιολόγους είχαν την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας
Δημόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Λέλα Γιάννακα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Τεχνικών Έργων Σάκης Καλαϊτζής και ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς και Σύμβουλος της Τ.Κ. Βροντούς Γιάννης Γάκης με τους γεωλόγους – σπηλαιολόγους Γιώργο Σωτηριάδη και Χρήστο Πέννο.


Θέμα της συνάντησης ήταν το ενδεχόμενο αξιοποίησης και ανάδειξης των σπηλαίων του Ολύμπου που απαντώνται στη βορειοανατολική πλευρά του, προσβάσιμες κυρίως από την Παλαιά Βροντού.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ανάλυση της γεωμορφίας της περιοχής, τον τρόπο γένεσης των σπηλαίων και τις αναζητήσεις της δημοτικής αρχής για στροφή σε νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού επιστημονικού ενδιαφέροντος, με την εκπόνηση προγράμματος που θα περιλαμβάνει διαδρομές στον Όλυμπο με επίσκεψη στα σπήλαια.


Ακολούθησε επίσκεψη στο εντυπωσιακό σπήλαιο στην περιοχή Ρόγγια γνωστό ως «Κελί της Μάρως», όπου οι γεωλόγοι ανέλυσαν το φαινόμενο του σχηματισμού των σταλαγμιτών και σταλακτιτών που κατακλύζουν το σπήλαιο.


Λιτόχωρο, 29 Νοεμβρίου 2016