Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Κλιμάκιο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, επισκέφτηκε το διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κύριο Γιώργο Κίρκο

Κλιμάκιο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης με την παρουσία του Ευρωβουλευτή του  Κ.Κ.Ε Σωτήρη Ζαριανόπουλο, επισκέφτηκε το διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κύριο Γιώργο Κίρκο. Οι εκπρόσωποι της Λ.Ε.Κ και ο κύριος Ζαριανόπουλος έθεσαν υπόψιν του διοικητή την απαράδεκτη πολιτική απόφαση  της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης που αφορά στη δίωξη της Λ.Ε.Κ  από το χώρο που στεγάζεται (κυλικείο παλιού Νοσοκομείου), και την εγκατάσταση του ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) στη θέση της.. Ο διοικητής ενημερώθηκε γύρω από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χώρος  που στεγάζεται σήμερα η Λ.Ε.Κ, κυρίως όμως έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο στήριξης των λαϊκών οικογενειών της Κατερίνης και όχι μόνο.  
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε το διοικητή για τις διανομές τροφίμων και ρούχων,  για το λαϊκό φροντιστήριο, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, το καλλιτεχνικό εργαστήρι, κ.α. Ο διοικητής δήλωσε οτι δεν ήταν ενήμερος για το όλο θέμα.
Μέσα από τη συζήτηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Λ.Ε.Κ, τον Ευρωβουλευτή και το διοικητή, ένα ήταν το ερώτημα που προέκυπτε και απασχόλησε, όπως θα απασχολούσε και κάθε καλόπιστο  άνθρωπο. Γιατί η διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης δεν παραχωρεί στον ΚΟΙΣΠΕ ένα χώρο από τους πολλούς που υπάρχουν στο παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης και ρημάζουν; Ο κύριος Κίρκος δήλωσε οτι θα ασχοληθεί με το θέμα και θα μας απαντήσει.
Η  Λ.Ε.Κ είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τη στέγη της λαϊκής οικογένειας γιατί ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου δεν είναι ιδιοκτησία της διοίκησης του  Νοσοκομείου Κατερίνης, ούτε έχει το δικαίωμα να λειτουργεί κατ’  εντολή των πολιτικών χώρων που εκπροσωπεί. Δεν πρέπει να ξεχνούν οτι είναι διορισμένοι, κρίνονται για τις πράξεις τους και θα λογοδοτήσουν στο λαό της Πιερίας.
Η υπογραφή νέου ιδιωτικού συμφωνητικού για να μην πετάξουν στο δρόμο τη  λαϊκή οικογένεια είναι μονόδρομος για τη Λ.Ε.Κ. και,  γι’ αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και ας αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες για το πρόβλημα που δημιουργούν. Είναι υποχρέωση της διοίκησης του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης να  υπογράψει νέο ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως κάνει με τις δομές που κάνουν χρήση τμημάτων του παλιού νοσοκομείου, και να σταματήσει να  χρησιμοποιεί τον  ΚΟΙΣΠΕ ως ασπίδα.
Καλούμε το λαό της Πιερίας, τους Μαζικούς Φορείς, τα Σωματεία, τους Συλλόγους,  όλους  τους ανθρώπους καλής θέλησης να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια της διορισμένης διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία υπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση της λαϊκής οικογένειας! 
Μαζεύουμε υπόγραφες, θα φέρουμε το θέμα στη βουλή, θα γίνουν εξορμήσεις    ενημέρωσης του κόσμου στις συνοικίες, στους τόπους δουλειάς, με ομιλίες, με συνελεύσεις  και, μεγάλη συγκέντρωση το Φεβρουάριο, αν δεν υπογραφεί το νέο ιδιωτικό συμφωνητικό. 
Δεν υποχωρούμε!  
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ