Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για το Φωτιστικό Ασφαλείας με διόδους Φωτεινής Εκπομπής (LED) της OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στοχεύοντας στην ποιότητα έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα
τη διάθεση στην αγορά προϊόντων απόλυτα συμβατών με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα εναρμόνισης (ΕΝ). Για την παραγωγή της η εταιρεία εφαρμόζει προχωρημένα συστήματα “world class manufacturing” όπως lean systems, TPM 5S κ.λ.π. που τις προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επίσης προϊόντα της διαθέτουν πιστοποιητικά από διάφορους φορείς πιστοποίησης όπως LPCB, VDS, TUV, ΕΛΚΕΠΗΥ, EVPU, καθώς και σήμα CE.

Πρόσφατα η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. απέκτησε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για το Φωτιστικό Ασφαλείας με διόδους φωτεινής εκπομπής (LED). Πρόκειται για ένα φωτιστικό ασφαλείας στο οποίο εφαρμόζεται η τεχνολογία των Υπερπυκνωτών. Ο υπερπυκνωτής ή supercapacitor, είναι ένα μέσο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο έχει σκοπό να αντικαταστήσει τις μπαταρίες, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει έναντι των μπαταριών. Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’50 οι ερευνητές άρχισαν να πειραματίζονται με τους υπερπυκνωτές, κατασκευάζοντας διάφορες παραλλαγές αυτών. Οι σημαντικότερες και επικρατέστερες παραλλαγές κατασκευής υπερπυκνωτών είναι τρεις και διαφέρουν στον τρόπο κατασκευής των ηλεκτροδίων τους.

Σύγκριση υπερπυκνωτών – μπαταριών για χρήση σε φωτιστικά ασφαλείας


Χρόνος
Φόρτισης
Κύκλοι Φόρτισης
Εκφόρτισης
Διάρκεια
Ζωής
Κόστος
Μέγεθος
Υπερπυκνωτής
1ώρα
1.000.000
10 Χρόνια
Μεγάλο
Μεγάλο
Μπαταρία
Ni-MH
10ώρες
600
3 Χρόνια
Μικρό
Μικρό


Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. δεν θα μπορούσε να μην καινοτομήσει προς αυτή την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και έτσι το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης ανέπτυξε φωτιστικά ασφαλείας που χρησιμοποιούν υπερπυκνωτές για την τροφοδοσία τους.

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα».