Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου2016, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων
Εθνών (UNWTO), ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα γιορτάζουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού χωρίς Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Μια κατάσταση απαράδεκτη τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες που αδυνατούν να έχουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’, αλλά και μέσα στην πόλη. Η πόλη στο σύνολο της έχει δουλέψει πολύ για να τοποθετηθεί ως προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και έχει καταφέρει να έχει θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το εξωτερικό. Τέτοιες όμως συνθήκες πλήττουν βάναυσα την εικόνα την πόλης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σκεφτούν επιτέλους υπεύθυνα και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Παράλληλα, καλώ τους φίλους ιδιοκτήτες και οδηγούς των Ταξί της πόλης, να προβούν σε μια γενναιόδωρη κίνηση και σε συνεννόηση με τα σωματεία τους να προσφέρουν μια έκπτωση 10% σε όλους τους επιβάτες για όσο διάστημα δεν κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Αυτή θα είναι μια εντυπωσιακή κίνηση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας και κυρίως μια κίνηση φιλικής μεταχείρισης των επισκεπτών και τουριστών της πόλης που θα ακουστεί και θα συμβάλει σημαντικά στη θετική εικόνα της πόλης παγκοσμίως».

Επισημαίνεται ότι ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην προσβασιμότητα για όλους στον τουρισμό.