Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

 Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων
και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία


Σάββας Χιονίδης: Η διασφάλιση των δικαιωμάτων  των ΑμεΑ βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Κατερίνης



Σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, η συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεα (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία),  Ιωάννη Λυμβαίο, καθώς και μελών της εκτελεστικής επιτροπής, που βρέθηκαν στην Κατερίνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασής του.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο  Πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης Δημήτρης Σολδάτος και  ο Αντιπρόεδρος Κων/νος  Τζίντζιφας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε συνεργασία με την Μέριμνα Παιδιού και τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ κινούμαστε καθημερινά και μεθοδικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες. Άλλωστε, η διασφάλιση των δικαιωμάτων  των ΑμεΑ βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Κατερίνης».

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο κος Λυμβαίος τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον του για τα άτομα με αναπηρίες, γνωρίζει διεξοδικά τα ζητήματα που μας απασχολούν, συνεργάζεται διαχρονικά και εποικοδομητικά με την Ομοσπονδία μας και τη Μέριμνα Παιδιού, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, ενώ γενικότερα ξεχωρίζει γιατί δεν εκφέρει ξύλινο πολιτικό λόγο, αλλά μιλά πάντα από καρδιάς».

Στο σημείο αυτό, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, πρωτοβουλίες οι οποίες όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνάντησης επικεντρώνονται μεταξύ άλλων: στη λειτουργία του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης, που εξασφαλίζει για τα άτομα με αναπηρίες, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ  παράλληλα διαμορφώνει  ίσες ευκαιρίες στην ίδια τη ζωή και καθημερινότητά τους.

Επιπλέον, στην ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης από τον Δήμο Κατερίνης τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα επέκτασης-βελτίωσης του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην ενότητα επέκτασης του Καπνικού Σταθμού.
Στην παραχώρηση στη Μέριμνα Παιδιού των κτιριακών εγκαταστάσεων επί της οδού 19ης Μαΐου. Στον ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό, που συμπληρώνεται, αναβαθμίζεται και προσαρμόζεται διαρκώς στις υψηλότερες σύγχρονες προδιαγραφές.


Σε σειρά παρεμβάσεων, για θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ), στις αστικές αναπλάσεις, σε δημοτικά κτίρια, χώρους εκπαίδευσης, δημόσιους χώρους στους οποίους διαμορφώνονται και αναβαθμίζονται οι απαραίτητες υποδομές.

Τέλος, στο γεγονός, ότι, ο Δήμος Κατερίνης, προβαίνει μέσω του τμήματος Πρόνοιας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες – παρεμβάσεις,  για την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την έγκαιρη καταβολή στους δικαιούχους των  επιδομάτων πρόνοιας κ.λ.π.


Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης Δημήτρης Σολδάτος σημείωσε:  «Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ήταν, είναι και θα είναι άρτια, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ιδιαίτερα σοβαρή δουλειά, που έχει κάνει σε ζητήματα προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρίες».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο κος Χιονίδης είναι και μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως εκπρόσωπος ΚΕΔΕ και όπως τονίστηκε και με βάση και αυτή την ιδιότητα έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην προώθηση θεμάτων και νομοθετικών πρωτοβουλιών, που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρίες.