Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Έκτη μέρα των Εκδηλώσεων του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Δήμητρα»

Τη Δευτέρα 15/08/2016, έκλεισε ο κύκλος των εξαήμερων, καθιερωμένων για το Δεκαπενταύγουστο, πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού, Λαογραφικού Συλλόγου
Αιγινίου «Η Δήμητρα», οι οποίες είχαν φέτος επετειακό χαρακτήρα, λόγω του εορτασμού της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.
Το πρώτο μέρος της Εκδήλωσης της τελευταίας ημέρας κάλυψε η Ορχήστρα Νέων Αιγινίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχαήλ Καρυοφυλλίδη. Κομμάτια, σόλο και χορωδιακά, τραγούδησαν οι μαθητές της παιδικής χορωδίας Αιγινίου «fons Musicalis»,και δικαίως καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό, που παρέμεινε ως αργά στο χώρο της Εκδήλωσης, παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον. 
Αφού ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασίλης Παππάς πρόσφερε συμβολικά ένα μπουκέτο λουλούδια στον κύριο Καρυοφιλλίδη, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στα μουσικά δρώμενα του Αιγινίου, τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Δήμητρας. Η βραδιά συνεχίστηκε με ιστορικές αναφορές στο έργο του Συλλόγου, από την κεντρική παρουσιάστρια των Εκδηλώσεων κυρία Γεωργιάδου. Ακολούθησε παρουσίαση όλων των μέχρι σήμερα διατελεσάντων προέδρων, τους οποίους και τίμησε ο Σύλλογος για την προσφορά τους με αναμνηστικά δώρα. 
Το δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα παιδιών και νέων του Συλλόγου, οι οποίοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές( Ρουμλουκίου, Θράκης- Σκοπέλου), χόρεψαν χαρίζοντας κέφι και ένα όμορφο θέαμα στους παρισταμένους. 

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού μελών, που στο παρελθόν πέρασαν από τα χορευτικά τμήματα της Δήμητρας. Αφού πρώτα έγινε ονομαστικά η παρουσίασή τους, στήθηκε πάνω στη σκηνή ένας τεράστιος χορός που ξεπέρασε τα όρια της σκηνής και ανοίχθηκε προς τον κόσμο, που χειροκροτούσε ενθουσιασμένος. 
Στιγμές ιδιαίτερα συγκινητικές για όλους! Μέλη όλων των ηλικιών στο ίδιο κάδρο της αγάπης για την παράδοση και της ανιδιοτελούς προσφοράς! Και όταν η τούρτα για τα 50 χρόνια της Δήμητρας ανέβηκε στη σκηνή, ευχές για μακροβιότερη παρουσία και προσφορά, ακούστηκαν από όλων τα στόματα. 
Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση των λαχείων που πωλήθηκαν προς οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου και την ευχή, του χρόνου να έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι ακόμα καλύτερο. 

Ο Σύλλογος, για άλλη μια φορά, ευχαριστεί θερμά τους μεγάλους χορηγούς του, εταιρίες και μεμονωμένα άτομα, για την ευγενική τους χορηγία, όλους τους επαγγελματίες του Αιγινίου και της Πιερίας για την προσφορά τους, το Δήμο Αιγινίου για την υλικοτεχνική υποστήριξη των Εκδηλώσεων, τις Χορωδίες της «Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης», την παιδική χορωδία Αιγινίου «Fons Musicalis», τη χορωδία της Αλεξανδρείου Μουσικής Σχολής Αιγινίου «Σοφία Κακούρη» και την Ορχήστρα Νέων Αιγινίου, για τη συμμετοχή τους, τις κυρίες του ΚΑΠΗ της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγινίου για τη γαστρονομική προσφορά τους, την Κυρία Καραγιοβάννη και όλους όσους πρόσφεραν αντικείμενα για την Έκθεση Λαογραφίας, όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν, ομαδικά ή μεμονωμένα, για το στήσιμο και τη ροή των Εκδηλώσεων, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων και το τμήμα γκάιντας, τα παλαιότερα μέλη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, τους παρουσιαστές των Εκδηλώσεων και τέλος όλους τους κατοίκους του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής, που στήριξαν ηθικά τις Εκδηλώσεις με τη δυναμική καθημερινή παρουσία τους, και οικονομικά με την αγορά λαχείων ή αναμνηστικών t-shirts. 

Είμαστε εδώ, κλείνοντας 50 χρόνια αδιάληπτης παρουσίας και παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουμε την ποιοτική μας προσφορά, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα. Είναι αισθητική, είναι ομορφιά, είναι ιδεολογία, είναι συνείδηση είναι παιδεία! Για μας ο πολιτισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. 

Εκ του Γραφείου Τύπου 
του Συλλόγου