Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ε.ΣΚΟΥΦΑ: Ύψιστη σημασία έχει η γνήσια έκφραση της βούλησης του λαού μέσα στη Βουλή Ομιλία της Βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο

Ε.ΣΚΟΥΦΑ: Ύψιστη σημασία έχει η γνήσια έκφραση της βούλησης του λαού μέσα στη Βουλή
Ομιλία της Βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο

Απέναντι στις λογικές, που μετράνε τις ψήφους, πόσοι θα είναι, πόσοι δεν θα είναι, γιατί τώρα, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος θα είναι δεύτερος μετά από τρία χρόνια, εμείς εξακολουθούμε και νομοθετούμε βάσει των αρχών της Αριστεράς. Η απλή αναλογική είναι αίτημα της Αριστεράς εδώ και σαράντα πέντε τουλάχιστον χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής, η Βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στη συζήτηση που ξεκίνησε για τον εκλογικό νόμο.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Όπως υπογράμμισε η κα. Σκούφα, θα σκεφτούμε επιτέλους εάν θέλουμε δημοκρατία, τι είδους δημοκρατία, εάν θέλουμε κοινοβούλιο, τι είδους κοινοβούλιο και ποια θα είναι η σχέση του κοινοβουλίου με το εκλογικό σώμα. «Δεν ξέρω εάν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι ο καθένας και η καθεμία από εμάς εκπροσωπεί ή θα έπρεπε να εκπροσωπεί κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς είμαστε επίσης αναλώσιμοι. Όταν σταματήσουμε να εκφράζουμε τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, σταματάμε να είμαστε και Βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως καθένας από τους πενήντα έξτρα Βουλευτές που καλπονοθευτικά, μέσω μιας ταχυδακτυλουργίας, κατέχει μια από τις πενήντα έδρες στο Κοινοβούλιο -και αυτή τη στιγμή, να το πούμε, τυχαίνει να είναι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι “υπεράριθμοι”- καθένας από εμάς που δεν εκπροσωπεί πραγματική ψήφο των πολιτών θα πρέπει να αισθάνεται άσχημα με την ύπαρξή του μέσα στο Κοινοβούλιο. Όπως επεσήμανε η Βουλεύτρια Πιερίας, ύψιστη σημασία έχει η πλήρης, αδιαμεσολάβητη, γνήσια έκφραση της βούλησης του λαού και μέσα στη Βουλή. Σημασία έχει η πλήρης αντιστοίχιση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων με τη δύναμη που αυτά τα κόμματα έχουν έξω στην κοινωνία. «Εάν συνεχίσουμε και κρατήσουμε το μπόνους των πενήντα εδρών, τότε συνεχίζουμε να διαρρηγνύουμε την άμεση σχέση που θα έπρεπε να αισθάνεται κάθε πολίτης ότι έχει με καθέναν από εμάς. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης εμείς θέλουμε να τη θεραπεύσουμε και με τις δυο έννοιες του όρου, δηλαδή και να την αποκαταστήσουμε και να την υπηρετήσουμε» σημείωσε .

«ΦΘΗΝΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ
Οι πολίτες, τόνισε η Βουλεύτρια απευθυνόμενη στους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , έχουν βαρεθεί τα ψέματα. Και ένας λόγος που απομακρύνθηκαν από την πολιτική είναι ακριβώς επειδή έχουν βαρεθεί τα ψέματα, έχουν βαρεθεί τους ανειλικρινείς πολιτικούς. Νωρίτερα στην ομιλία της άσκησε έντονη κριτική κάνοντας λόγο για φτηνό πολιτικό λόγο, ο οποίος σκέφτεται πάντα εκ του πονηρού. «Προεξοφλείτε στους λόγους σας ότι στις επόμενες εκλογές θα είστε πρώτο κόμμα και στηρίζεστε σε αυτό στις δημοσκοπήσεις. Σε ποιες δημοσκοπήσεις; Σε αυτές που έδειχναν πέρυσι το καλοκαίρι ότι νικά το «ΝΑΙ»; Σε αυτές που έδειχναν πέρυσι τον Σεπτέμβριο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα ή σε αυτές που το βράδυ του αγγλικού δημοψηφίσματος μας έδειχναν ότι κερδίζει το BREMAIN και την επομένη το πρωί ξυπνήσαμε με ένα BREXIT;» είπε η κα Σκούφα κατηγορώντας τη Ν.Δ ότι αυτό το επιχείρημα αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της χειραγώγησης του ελληνικού λαού, και του εκφοβισμού του ελληνικού λαού, που θα πρέπει μια για πάντα να τελειώνει. Η κα Σκούφα τόνισε χαρακτηριστικά πως ως ψέμα προσωπικά αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι εάν εγκατασταθεί η απλή αναλογική, τότε κινδυνεύει η χώρα από μη κυβερνησιμότητα. «Σήμερα δεν άκουσα ούτε μια φορά σε αυτή την Αίθουσα την έννοια του εθνικού συμφέροντος, του συμφέροντος της χώρας, με την οποία κατά τα άλλα μας τριβελίζατε το μυαλό τόσο καιρό».

«ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ
Αναφερόμενη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» που διαπράττεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στις 14 και 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους, πριν από κάποιους μήνες δηλαδή, υπήρξε μια συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου μέσα στις πενήντα προτάσεις που κατέθεσαν μιλούσαν ξεκάθαρα για απλή αναλογική. «Σήμερα έρχονται και μας λένε «όχι απλή αναλογική» και είναι υπέρ του μπόνους των πενήντα εδρών, γινόμενοι κανονικά και εν τοις πράγμασι ουραγοί της Νέας Δημοκρατίας.» κατέληξε.
Τέλος αναφερόμενη στο Ποτάμι εξέφρασε τη λύπη της που ένα νέο κόμμα που λέει ότι υπερασπίζεται τις αρχές της Δημοκρατίας, στην πράξη την καταδικάζει.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ
Αλί και τρισαλί σε όσους καταδικάζουν, συνεχίζουν να καταδικάζουν στη σιωπή τους σημερινούς δεκαεφτάρηδες, είπε χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια Πιερίας, αναφερόμενη στο δικαίωμα ψήφου των δεκαεφτάρηδων.
«Είναι τα νιάτα που μορφώνονται στα ελληνικά σχολειά, είναι τα νιάτα που μαθαίνουν την Αγωγή του Πολίτη, τα νιάτα που γαλουχούνται στη Δημοκρατία. Σε αυτή τη γενιά εμείς θέλουμε να ανοίξουμε τον δρόμο, γιατί, αν τη στριμώξουμε στο περιθώριο, θα ακολουθήσει τους σκοτεινούς και δαιδαλώδεις δρόμους της έλλειψης Δημοκρατίας» υπογράμμισε η κα Σκούφα.