Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ποινές με αναστολή στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Ποινές φυλάκισης με αναστολή ανακοίνωσε το μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τους οχτώ Τούρκους
στρατιωτικούς.
Το δικαστήριο αποφάσισε να τους επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή με ελαφρυντικό, για το καθεστώς απειλής. Οι οκτώ Τούρκοι κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα και το δικαστήριο τους επέβαλε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή και αθώοι για την πτήση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα επικράτησε ένταση την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές ένας Τούρκος έβρισε στα τουρκικά τους κατηγορούμενους και στη συνέχεια ο εισαγγελέας ζήτησε την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα.
Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Οι 8 στρατιωτικοί στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος είχαν φύγει από τη βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν τραυματίες, εκεί όμως δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη βάση.
Επιστρέφοντας στη βάση δέχτηκαν και άλλα πυρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να φύγουν από την χώρα τους και να πετάξουν ως την Ελλάδα για να γλιτώσουν.
Ο Τούρκος πιλότος τόνισε πως δέχθηκαν πυρά από Τούρκους αστυνομικούς, γεγονός που τους οδήγησε γρήγορα στην απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. «Αρχικά κρυφτήκαμε σε ένα δάσος μέσα στην Τουρκία, περιμένοντας να ξημερώσει. Το πρωί βγάλαμε τους χάρτες μας και μελετήσαμε αν έπρεπε να πάμε σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή Ελλάδα. Τελικά καταλήξαμε στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με πληροφορίες ανέβηκαν οι τόνοι στην δικαστική αίθουσα όταν ένας από τους οκτώ κατέθεσε μια διαφορετική ιστορία από εκείνη που μέχρι στιγμής είχαν πει οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες προκαλώντας τον εκνευρισμό της προέδρου.
Ένταση επικράτησε και νωρίτερα όταν μια Τουρκάλα τρανσέξουαλ άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των στρατιωτικών, κρατώντας την τουρκική σημαία.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 8 στρατιωτικοί είναι της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.