Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης Ο ψευτομουφτής Μέτιου Παδίνκοφ

Αχμέτ Μετέ και Ρ. Τ. Ερτογάν
Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την
γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της.
Η γειτονική Τουρκία στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο νευρική, ολοένα και πιο επιθετική. Η συνεχιζόμενη μάχη εξουσίας, μπορεί να δείχνει ότι έχει κριθεί υπέρ του «σουλτάνου» ή «προφήτη» Ρ. Τ. Ερντογάν, οι απώλειες όμως είναι πολύ σοβαρές και η τελική έκβαση αβέβαιη.
Μέσα στην διαχρονική, συνολική επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στον Ελληνισμό (ΚύπροςΑιγαίο) συμπεριλαμβάνεται και η μεθοδική οργάνωση μηχανισμών μέσα στα όρια της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Θράκης που, σύμφωνα με τον «σουλτάνο» Ρ. Τ. Ερντογάν, περιλαμβάνει εδάφη όχι μόνο της Τουρκίας ή της Ελλάδος, αλλά και της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Βοσνίας!*
Η Θράκη, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ήταν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενόπης με προπάτορα τον Θράκα, γιό του θεού του πολέμου Άρη, που διέμενε στην Θράκη.
Στην σύγχρονη εποχή ολόκληρη η περιοχή της Θράκης, η πατρίδα του Ορφέα, του Δημόκριτου, του Θουκιδίδη και εκατοντάδων άλλων διαχρονικών προσωπικοτήτων, ανήκει σε τρείς κυρίως χώρες: Βόρεια ανήκει στην Βουλγαρία, δυτικά ανήκει στην Ελλάδα και ανατολικά ανήκει στην Τουρκία, με σύνορα που παγιώθηκαν από το 1923 με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της ΜΙΤ, οι οποίοι επί ολόκληρες δεκαετίες έχουν σαν μοναδικό έργο την δημιουργία ενός δικτύου πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής χειραγώγησης των τοπικών μουσουλμανικών πληθυσμών με παράλληλη, υποχρεωτική επιβολή «Τουρκικής εθνικής συνείδησης», μοιράζοντας αστρονομικά ποσά για «βοήθεια», «παροχές» και «υπηρεσίες».
Στην ευρύτερη αυτή στρατηγική εντάσσεται και η περίπτωση ενός από τους εκατοντάδες «εργαζόμενους» της ΜΙΤ στην Ελλάδα, με έδρα το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής – εκείνη του Μέτιου Παδίνκοφ.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ